Erdoğan, Miçotakis ile görüştü

Erdoğan, Miçotakis ile görüştü
Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis ve Cumhurbaşkanı Erdoğan öğle yemeğinde bir araya geldi. İki liderin gündeminde Rusya-Ukrayna krizi var.

Vahdettin Köşkü’nde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Yunanistan Başbakanı Miçotakis öğle yemeğinde bir araya geldi.

Basına kapalı gerçekleşen yemek, 14.00''te başladı.

İKİLİ İLİŞKİLER MASAYA YATIRILACAK

İletişim Başkanlığından yapılan açıklamada kabulde, ikili ilişkilere dair konuların yanı sıra güncel jeopolitik gelişmeler ile Rusya-Ukrayna Savaşı''nın yansımaları dahil bölgesel ve uluslararası meselelerin değerlendirilmesinin öngörüldüğü açıklanmıştı.

AYİNE KATILDI

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, çalışma ziyareti kapsamında geldiği İstanbul''da Fener Rum Patrikhanesi''nde düzenlenen Ortodoksluk Bayramı ayinine iştirak etti.

Beraberindeki heyetle Balat''taki Fener Rum Patrikhanesi''ne ziyarette bulunan Miçotakis''i Patrikhane yetkilileri karşıladı. Girişte mum yakan Miçotakis, Türk vatandaşı bir ailenin çocuğunu kucaklayarak öptü. Miçotakis, Patrikhane''de Ortodoksluk Bayramı dolayısıyla düzenlenen ve yaklaşık bir saat süren ayine katıldı.

Törenin ardından Patrikhanenin bahçesinde Bartholomeos ve diğer patrikhane mensuplarıyla aile fotoğrafı çektiren Miçotakis, Vahdettin Köşkü''ne geçti.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar