Erdoğan kabine toplantısı sonrası staj açıklaması yapacak mı?

Erdoğan kabine toplantısı sonrası staj açıklaması yapacak mı?
EYT kapsamına dahil edilmeyen ve emeklilik hakkı elde edemeyecek olan staj ve çıraklık sigortası mağdurları, yarın Kabine Toplantısı sonrası Erdoğan'ın yapacağı açıklamayı bekliyor.

Açıklanan EYT tasarısının kapsamına 8 Eylül 1999 öncesinde çalışanlar dahil edilmişti. Bu tarih öncesinde staj yapan vatandaşların yaptığı staj ve çıraklık faaliyeti ise Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin tarafından "iş niteliğinde değil" denilerek emeklilik için geçerli sayılmadı. Haftalardır seslerini yetkililere duyurmak için gösteriler düzenleyen staj ve çıraklık mağdurları için kritik gün ise yarın. Yarın yapılacak Kabine Toplantısı''nda Erdoğan''a staj ve çıraklık mağdurları hakkında sunum yapılması bekleniyor.

İLETECEĞİNE SÖZ VERMİŞTİ

Eski Çevre ve Şehircilik Bakanı ve AKP milletvekili Mehmet Özhaseki, staj mağdurları hakkında "İlgili sorunları Cumburbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a aktaracağıma söz veriyorum" açıklamasında bulunmuştu. İddiaya göre Erdoğan''a verilen malumatın ardından yarın kapsamlı bir sunum yapılacak. Seçime aylar kala tüm kesimlerin desteğini almak isteyen Recep Tayyip Erdoğan''ın ise EYT sorununu kökünden çözmek için staj mağdurlarına da emeklilik yolunu açması bekleniyor. Yarın yapılacak kabine toplantısının ardından açıklamalarda bulunacak Erdoğan''ın staj ve çıraklık mağdurları hakkında bir şey söyleyip söylemeyeceği ise henüz bilinmiyor.

KILIÇDAROĞLU MECBUR BIRAKTI!

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçmiş yıllarda EYT tasarısı için "İktidarıma mal olacak olsa da kabul etmeyeceğim" açıklamasında bulunmuş ancak geçtiğimiz günlerde EYT tasarısını onaylamıştı. Birçok kişi Erdoğan''ın EYT tasarısını istemese bile Kılıçdaroğlu''nun seçim vaadi olarak EYT''yi sunması ve bu kadar kalabalık bir kesimi muhalefete kaptırmamak için Erdoğan''ın evet demek durumunda kaldığını düşünmüştü. Benzer bir durum da staj ve çıraklık mağdurları için geçerli oluyor.

Kemal Kılıçdaroğlu geçtiğimiz günlerde tv100''de Uğur Dündar''ın sorularını yanıtlarken, iktidara geldiklerinde staj mağdurlarını da EYT kapsamına dahil edeceğini vaad etmişti. Bu açıklamalar sonrası staj ve çıraklık sigortası mağdurlarının ilgisini üzerine çeken Kılıçdaroğlu, AKP''li isimleri harekete geçirdi. Bu sebeple bir seçmen kayması yaşamak istemeyen AKP''nin staj ve çıraklık mağdurlarını da EYT kapsamına dahil edeceği iddia edildi. 



 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar