Saray kulisi: Erdoğan aslında maaşına zam istememiş, zorunda kalmış

Saray kulisi: Erdoğan aslında maaşına zam istememiş, zorunda kalmış
Halkın yüksek enflasyon ve düşük maaşlar nedeniyle geçinmekte zorlandığı şu günlerde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın maaşına zam yapılacak haberi toplum tarafından tepkiyle karşılanmıştı. AKP'ye yakın gazeteciler böyle bir şeyin olmadığını iddia ederken, yeni bir kulis iddiası gündeme geldi. Saray kulislerine göre Erdoğan'ın aslında zammı istemediği ancak emekli vekiller için 'zorunda' kaldığı öne sürüldü.

ERDOĞAN HAKKINDA ZAM KULİSİ! ASIL NEDENİ ORTAYA ÇIKTI

2022 yılı bütçesini daha yılın yarısı bitmeden tüketen AKP, meclise yeni ek bütçe talebiyle geldi. AKP''nin ek bütçe talebiyle birlikte Cumhurbaşkanı Erdoğan''ın maaşı yüzde 40,4 oranında zam yapılarak 141 bin 453 TL’ye yükseltilecek. Ekonominin kötü gittiği bir zamanda Erdoğan''ın maaşına zam yapması tartışmaları beraberinde getirdi. Vatandaş geçinemezken Erdoğan''ın 140 bin üstünde maaş alması birçok kesimden tepki çekti.

Saray kulislerinden yansıyan bilgilere göre, Erdoğan aslında maaşına zam istememiş. İddialara göre Erdoğan emekli vekiller için zorunda kalmış.

Gazete Duvar''da yer alan bilgilere göre AKP''li yetkililer Erdoğan''ın maaşına zammın emekli milletvekillerinin maaşlarını artırmak için yapıldığını açıkladı. 

Plan ve Bütçe Komisyonunda gündeme gelen konu hakkında AKP''li İsmail Güneş, milletvekillerinin emekli maaşlarının temmuzdan sonra hâkimlerin altında kalacağını bu nedenle de emekli cumhurbaşkanları, TBMM başkanları, bakanlar, bakan yardımcıları ve milletvekillerinin maaşlarında artışa gidildiğini belirtti.

Güneş, cumhurbaşkanının kendi maaşına zam istememesine rağmen yaklaşık 2 bin 500 emekli milletvekili için bunu yaptığını anlattı.

Öte yandan AKP sözcüsü Mahir Ünal''da benzer bir açıklamada bulunmuştu. Ünal, cumhurbaşkanına endeksli olan emeklilerin ''mağdur olmaması'' için ''artışa rıza'' gösterdiğini söylemişti.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar