Erdoğan kendi maaşına zam yapmaktan vazgeçecek iddiası: En yakın gazeteci duyurdu

Erdoğan kendi maaşına zam yapmaktan vazgeçecek iddiası: En yakın gazeteci duyurdu
Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan'ın kendi maaşına yüzde 40 oranında zam yapacağı iddiası sonrasında vatandaş ve pek çok siyasiden tepki geldi. Yaşanan bu gelişme üzerine bir yazı kaleme alan Erdoğan'a yakın yazar Abdülkadir Selvi, Erdoğan'ın maaşına zam yapmaktan vazgeçebileceğini duyurdu.

ERDOĞAN'DAN FLAŞ ZAM KARARI! HERKESİ TERS KÖŞE YAPACAK

Vatandaş enflasyon ve düşük maaşlar nedeniyle geçinmekte zorlanırken Erdoğan''ın maaşına gelecek yüklü zam tartışmalara neden olmuştu. CHP''li Özgür Özel''in iddiası üzerine tartışılmaya başlanan konu hakkında Erdoğan''ın geri adım atıp atmayacağı merak ediliyordu.

Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi, bugünkü yazısında Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan''ın maaşının 141 bin TL''ye yükseltilmesi sonrasındaki tepkileri ele aldı. Erdoğan''ın zamdan vazgeçebileceğini söyleyen Abdulkadir Selvi, "Sayın Cumhurbaşkanı’nın kendi takdiridir. Ama halkımız bu kadar sıkıntıdayken maaş artışı istemiyorum derse ne olur? 2022 başında yaptığı gibi.." ifadelerini kullandı.

İşte, Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi''nin dikkat çeken o yazısı:

''ERDOĞAN ZAM İSTEMİYORUM DERSE NE OLACAK?''

Cumhurbaşkanlığı maaş için yapılmaz. Ama eski cumhurbaşkanları, eski başbakanlar, Meclis başkanı ve eski milletvekilleri Cumhurbaşkanı’nın maaşında yapılacak artışa göre zam alıyorlar. Eğer Cumhurbaşkanı maaşıma artış istemiyorum derse emekli milletvekilleri, eski cumhurbaşkanlarının aileleri ve Meclis başkanı bundan etkilenecek. Peki Cumhurbaşkanı Erdoğan bundan vazgeçer mi? Sayın Cumhurbaşkanı’nın kendi takdiridir. Ama halkımız bu kadar sıkıntıdayken maaş artışı istemiyorum derse ne olur? 2022 başında yaptığı gibi.

SEÇİM ÖNCESİ HAMLE

Cumhurbaşkanı Erdoğan''ın seçimler öncesinde bu tarz haberler çıkartarak nabız yokladığı ve gelen tepkiler üzerine fedakarlık yaparak, vatandaşın gözünde ''halkı düşünen lider'' konumuna gelmek istediği tahmin ediliyor. AKP''ye yakınlığıyla bilinen Selvi''nin ise bunu kamuoyunda tartışmaya açtığı da gelen iddialar arasında.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar