Erdoğan, emeklilere seslendi: "Emekli maaşları için talimatları verdim"

Erdoğan, emeklilere seslendi: "Emekli maaşları için talimatları verdim"
Memur maaşlarının açıklanmasının ardından konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, emekli maaşlarına yapılacak zam oranı için bakanlara talimat verdiğini belirterek, çok kısa sürede emekli zamlarının da duyurulacağını açıkladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan partisinin Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda konuştu. Burada dün haziran ayı enflasyon oranının açıklanmasının ardından belli olan memur maaş zamlarına ilişkin konuşan Erdoğan "Meydanlarda söz verdiğimiz üzere en düşük memur maaşını 22 bin 17 liraya yükseltiyoruz. Ortalama memur maaşını 25 bin 15 liraya çıkarıyoruz" dedi.

Erdoğan gözlerin çevrildiği emekli maaşları ile ilgili de milyonlarca emekliyi ilgilendiren bir haberi vererek şunları kaydetti:

En düşük emekli maaşını 7 bin 500 liraya yükselttik. Emeklilerimizin aldığı yeni maaş da dün belli oldu. Bakanlarımıza gerekli talimatı verdim. Önümüzdeki haftalarda gerekli açıklamayı yapacağız.

Memur ve emekli maaşlarının yanı sıra sandık sonuçlarına ilişkin değerlendirmelerini de paylaşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Seçim sonuçlarını tüm boyutlarıyla değerlendiriyor, milletimizin sandıkta dile getirdiği mesajları en doğru biçimde değerlendiriyoruz.

Partimizin oylarındaki negatif ayrışmanın ve kimi şehirlerdeki (Vekil-Cumhurbaşkanlığı) oy oranı uyumsuzluğunun farkındayız. Tüm bu sıkıntıların kaynağını il il sandık sandık inceliyoruz. Hangi alanlarda sorun varsa müdahale edecek, hiçbir komplekse kapılmadan yanlışlarımızı düzelteceğiz" ifadelerini kaydetti.

SANDIKTA REKOR KIRAN İLLERE ZİYARET

Erdoğan'ın konuşmalarından öne çıkanlar şu şekilde:

Seçim döneminde rekor kıran illerimizi ziyaret etme sözü vermiştik. Ziyaretlerimize bu hafta sonu başlıyoruz. Önce Bayburt ardından Gümüşhane'ye gideceğiz.

Türkiye çok kritik bir seçim yaşadı. Masanın görünür görünmez ortakları ile, tetikçi basın yayın kuruluşları ile mücadele ettik. Muhalefetin yalan rüzgarı hiç dinmedi. Seçmen iradesini manipüle etme çabaları hiç durmadı. İtibar suikastleri ile siyasetçiler hedef alındı.

Siyasi tarihimize kara leke olarak geçecek pek çok örnekle karşılaştık. Ne kadar ahlaki çizgi varsa hepsini çiğnediler.

Sadece 15 gün arayla iki seçim kazandık, Türk demokrasisinin namusunu ve şerefini de biz kurtardık.

Zaferlerimizle birlikte tevazuumuzu büyüttük. Şımaranlardan, kibir ehlinden, yeryüzünde böbürlenerek yürüyenlerden asla olmadık. Bir çağı kapatıp, yeni bir çağı açtığı, fetihten sonra hocası Akşemseddin hazretlerinin arkasında İstanbul'da tevazu ile giren Fatih Sultan Mehmed'i örnek aldık.

'SONUÇLARI SANDIK SANDIK İNCELİYORUZ'

Seçim sonuçlarını tüm boyutlarıyla değerlendiriyor, milletimizin sandıkta dile getirdiği mesajları en doğru biçimde değerlendiriyoruz.

Partimizin oylarındaki negatif ayrışmanın ve kimi şehirlerdeki (Vekil-Cumhurbaşkanlığı) oy oranı uyumsuzluğunun farkındayız. Tüm bu sıkıntıların kaynağını il il sandık sandık inceliyoruz. Hangi alanlarda sorun varsa müdahale edecek, hiçbir komplekse kapılmadan yanlışlarımızı düzelteceğiz.

Kadrolarımızı takviye etmemiz, yeni yüzlerle güçlendirmemiz gerekiyorsa inşallah büyük bir titizlikle bunu da gerçekleştireceğiz. Ekim ayında büyük kongremize bu anlayışla hazırlanıyoruz. Seçim sonuçlarının işaret ettiği çizgide çalışmalarımıza şimdiden başladık. Kongremizi 11,5 milyon üyesiyle tüm AK Parti ailesinin dava ve yol arkadaşlarımızla ahitleşme töreniyle yenileyeceğiz.

Kongremiz 31 Mart 2024 seçimleri için ihtiyacımız olan sinerjiyi de sağlayacaktır.

MUHALEFETE ELEŞTİRİ

CHP zihniyetinden kurtarılmayı bekleyen illerimiz gün sayıyor. Vatandaş hizmet beklerken bunlar tüm mesailerini, enerjilerini parti içi çekişmelerde harcıyor.

İki tanesi 3 ay boyunca cumhurbaşkanı olacağız diye il il dolaşmaktan kendi şehirlerini unuttu. İnşallah 31 Mart 2024 tarihinde bu kötü gidişe dur diyeceğiz. İstanbul ve Ankara başta olmak üzere 4 yıldır hiçbir hizmet alamayan şehirlerimizin tekrar hizmet ve eser siyasetiyle buluşturacağız. Muhalefetin kavgalı, dağınık, gerçekten içler acısı haline bakıp da gelecek seçimler dahil hiçbir seçimi çantada keklik göremeyiz.

'DÜN BABA OĞUL OLANLAR BUGÜN GIRTLAK GIRTLAĞA'

Bugün birbirlerine demediklerini bırakmayanlar yarın çıkarları uğruna can ciğer kuzu sarması olmakta asla tereddüt etmezler. Masadan kalktı diye ittifak ortaklarına aşağılık hakaretlerde bulundular, üç gün sonra hiçbir şey olmamış gibi yollarına devam ettiler. Dün baba oğul videosu çekenlerin bugün gırtlak gırtlağa gelmesinin bizim açımızdan hiçbir kıymeti harbiyesi yoktur. Değişim adıyla yürüyen kayıkçı kavgasıyla işimiz yok.

Dün genel başkanınız Ankara'dan İstanbul'a yürüyordu. E şimdi ne oldu, yollar yürümekte aşınmaz demeye başladılar. Bunlar çok kısa bir süre öncesinin tarihini de unutuyorlar. Zihniyet değişmedikten sonra CHP genel müdürlüğüne hangi kumpasla getirilenlerin bizim açımızdan hiçbir anlamı bulunmuyor.

Muhalefetin son bir aylık karnesine baktığımızda bu tespitlerin ne kadar haklılığı anlaşılıyor. CHP Genel Başkanı bebek katilini öven gazeteci kılıklı teröristlere sahip çıkıyor. Partisinin grup toplantılarında önüne gelenlere hakaret ediyor. Bu zatın 12. seçim hezimetinin yaşadığı 28 Mayıs'ın üzerinden 38 gün geçti. Ama bu şahıs Kandil ve Pensilvanya'ya hangi sözleri verdiğini halen açıklamadı.

Genel başkanlarının olmadığı bir parlamento var şu anda. Niye? Pazarlık yaptılar, her birine seni cumhurbaşkanı yardımcısı yapacağım derken kendileri açıkta kaldı. Bu anlayış müflistir, iflas etmiştir. İşte şimdi sadece ve sadece kendi işimize bakıyoruz ve Allah nasip ederse 31 Mart'ta yerel seçimlerde alacağımız zafer karnesiyle ülkemizi çok daha farklı istikamete yürüteceğiz.

MEMUR VE EMEKLİ MAAŞLARI

Meydanlarda söz verdiğimiz üzere en düşük memur maaşını 22 bin 17 liraya yükseltiyoruz. Ortalama memur maaşını 25 bin 15 liraya çıkarıyoruz.

Emeklilerimizi beklentilerini de göz ardı etmiyoruz. Kamuoyunda EYT olarak bilinen meseleyi çözüme kavuşturduk. En düşük emekli maaşını 7 bin 500 liraya yükselttik. Emeklilerimizin aldığı yeni maaş da dün belli oldu. Bakanlarımıza gerekli talimatı verdim. Önümüzdeki haftalarda gerekli açıklamayı yapacağız.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar