Erdoğan: 'Depremde devlet yoktu diyenleri maşeri vicdana bırakıyorum'

Erdoğan: 'Depremde devlet yoktu diyenleri maşeri vicdana bırakıyorum'
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Beştepe'de Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde depremzedelerle iftarda buluştu. Erdoğan, deprem süreciyle ilgili "İlk bir iki gün aksaklıklar yaşandı" diyerek "Depremde devlet yoktu" diyenler için "Onları maşeri vicdana havale ediyorum. Devlet ilk andan itibaren orada bölgedeydi." ifadelerini kullandı.

Selahattin Demirel / Günboyu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Beştepe''de depremzedelerle iftarda bir araya geldi. Erdoğan buradaki konuşmasında 6 Şubat günü Kahramanmaraş merkezli depremlerle ilgili "Depremde devlet yoktu diyenleri mahşeri vicdana havale ediyorum. Devlet ilk andan itibaren orada bölgedeydi." ifadelerini kullandı.

Erdoğan''ın konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

"Enkaz kaldırma çalışmalarımızı devam ettiriyoruz. Kalıcı konutlarımızı yoğun şekilde inşaatlar devam ederken, 1 yıl içerisinde tamamlama vaadimiz var. Bayrama kadar köy evlerinin bir kısmını teslim edeceğiz. Bunlarla beraber deprem bölgesinde çadır kentler kurduk. Konteyner kentler kurduk. Prefabrik konutlar kurduk. Bunlar rastgele olan işler değildi. Biz bunları ispat etmiş iktidarız. Bunları Van''da, Elazığ depreminde ve İzmir''de gösterdik. Nasıl söz verdiysek, konutları teslim ettik. Bu sözlerimizi yerine getirmeye devam ediyoruz.

"DEPREMDE DEVLET YOKTU DİYENLERİ..."

Bay bay Kemal denilen zat ve onun yavrucukları ''Online sistemle üniversite eğitimi olmaz'' dediler. Kovid''de bu işi yapmadık mı? 2 yıl boyunca. Şimdi işimiz Kovid''den daha beter. Kardeşlerimizi acil olarak aç açık bırakmayacağız dedik. Biz dertliyiz. 850 bin yurtlarda iskan edebileceğimiz imkanımız var. Herkes de bundan memnun kaldı. Milletimizin tüm imkanları devletimizin tüm kurumlarıyla ilk andan itibaren deprem bölgesine koştuğuna şahit olduk. Devlet burada. Depremde devlet yoktu diyenleri maşeri vicdana havale ediyorum. Devlet ilk andan itibaren orada bölgedeydi.

"SU YOK DEDİLER, ÇADIRLARDA BLOK BLOK SU BİDONLARI"

AFAD bu işler için kuruldu. İlk andan itibaren her şeyiyle bölgede yerini aldı. ''Su yok'' dediler. Biz her şeyi söyledik. Kullanma ile içme suyunu birbirine karıştırmayın dedik. İçme suyu için binlerce TIR gönderdik. Çadırlara girdiğimde görüyordum, blok blok su bidonları. İftiranın sonu yok. Kötü söz sahibinindir. Kimin milletinin derdiyle dertlendiği, kiminin istismar peşinde koştuğu ortaya çıktı. Koltuk kavgasına tutuşanları ne tarih unutacaktır ne milletimiz affedecektir.

"İLK 1-2 GÜN AKSAKLIKLAR YAŞANDI"

İlk bir iki gün aksaklıklar yaşanmıştır. Devletin tüm kurumlarıyla seferber olduğuna, elini vicdanına koyan herkes şahittir. 90 farklı ülkeden gelen 11 bin arama kurtarma ekibi bize destek verdi. Toplam 272 bin kamu görevlimiz depremzedelerimizin yanında yer aldı. Son ana kadar arama kurtarma çalışmalarımızı sürdürdük. Sayısız mucizeye şahitlik ettik. Binlerce insanımızı yaralı olarak kurtarmayı başardık.

Yıkıntıların altından aldığınız her canla, endişeyle bekleyen nice anne baba kardeşe umut oldunuz. Kullar olarak biz unutsak bile Rabbim bunu sizin sevap hanesine kaydedecektir."

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar