Erdoğan: ‘Almanya’ya enerjide yanlış karar aldınız’ dedim

Erdoğan: ‘Almanya’ya enerjide yanlış karar aldınız’ dedim
AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, canlı yayında açıklamalarda bankacılık sektörüne, kentsel dönüşüme değinirken, Almanya nükleer santralleri kapama kararına yorumda bulunduğunu belirtti.

RAHİME ÖZBEY / GÜNBOYU

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan Türkiye’de bankacılık sektörünün, uluslararası kriterlere uyumu ve yüksek standartları ile Dünya’ya örnek konumda olduğunubelirtirken, şunları ekledi: Akkuyu’da ayın 27’sinde ilk adımı atacağız. Dünya enerjide ne sıkıntılar yaşadı. Önce Almanya nükleer santralleri kapama kararı verdi. Temiz enerji dediler. Şansölyeye ''yanlış karar aldınız'' dedim. Almanya kısa bir süre sonra yeniden nükleer enerjiye döndüler. Bununla beraber de onlar için kömür önemliydi, kömürü kullanmaya başladılar. Biz onların düştüğü duruma düşmeyeceğiz. Akkuyu''yu başarılı şekilde sürdürüyoruz. 27''sinde bir ihtimal belki sayın Putin de gelecek veya birlikte online sistemle bağlanacağız, Akkuyu''nun inşallah ilk adımını atacağız’

Ayrıca Erdoğan kentsel dönüşümle ilgili olarak yeni dönemde yasal düzenlemeleri yaparak adım atabileceklerini belirterek şunları söyledi, “İmarla ilgili zaten yasal düzenlemelerimiz var. Bu olaylardan sonra en son İstanbul''da 120-130 bu alanlarda söz sahibi olan mühendislerle, mimarlarla, jeoloji mühendislerle, hocalarımızla genişçe bir toplantı yaptık. İkincisini Gaziantep''de Çevre Şehircilik Bakanım yaptı. Yeni bir düzenlemeyi yapmak mukadderdir diye düşünüyorum. Allah bize lütfederse, yeni dönemde hocalarımızla teferruatla şekilde ele alıp bir adım atabiliriz. Artık ''bu evde filanca oturuyor, ne olacak bunun hali'' diye düşünmeden ''Buna ne yapılır'' kararını vermemiz lazım“ değerlendirmesinde bulundu.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar