Erdoğan depremle ilgili kahreden bilgiyi duyurdu: '850 kişi uzvunu yitirdi'

Erdoğan depremle ilgili kahreden bilgiyi duyurdu: '850 kişi uzvunu yitirdi'
Cumhurbaşkanı Erdoğan katıldığı canlı yayında Kahramanmaraş merkezli depremlerle ilgili kahreden bilgiyi duyurdu. Erdoğan, depremlerde 850 kişinin çeşitli uzuvlarını yitirdiğini açıklayarak protezlerin hızlı bir şekilde yapıldığını belirtti. Ancak ilk açıklamasında sayıyı 850 bin olarak duyuran Erdoğan büyük bir korkuya neden oldu.

Selahattin Demirel / Günboyu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, katıldığı canlı yayında önemli açıklamalarda bulunarak 6 Şubat''ta Kahramanmaraş merkezli olarak medyana gelen ve resmi verilere göre 50 bine yakın insanımızın hayatını kaybetmesine neden olan depremlerle ilgili kahreden bir bilgiyi duyurdu.

Erdoğan, depremler sonucunda 850 bin kişinin el ve ayak gibi uzuvlarını yitirmiş olduğunu duyurarak bu kişilerin protezlerinin hızlı bir şekilde yapıldığını belirtti.

Erdoğan, konuyla ilgili şu ifadeleri kullandı:

"En çok üzüldüğümüz konulardan bir tanesi 850 bin ayak, kol, kaybetmiş kardeşlerimiz evlatlarımız var. Bunların süratle protezleri vs. yapıyoruz. Bunların içinde bir de iki ayağını kaybetmiş aynı anda anne babasını da kaybetmiş olanlar var. Protezlerde bile en kalitelisi aranıp bulunacak."

SAYI DÜZELTİLDİ

Daha sonra açıklanan depremde engelli durumunda olan kişi sayısının 850 olduğu düzeltildi.

AKŞENER''E "ADIMA DİKKAT ET" TEPKİSİ

Erdoğan, deprem bölgesi eleştirileri için İYİ Parti lideri Meral Akşener''e de tepki göstererek "Biz bir şeye yapıyoruz dersek biz bunu yaparız Meral Hanım." dedi. Erdoğan, şu ifadelerde bulundu:

"Deprem bölgesinde yeni konutların temellerini attık, atmaya devam ediyoruz. İP''in Başkanı çıkmış inşaatlara ''çukur'' diyor. Hayatında inşaat görmemiş, tepeden tırnağa bunların ne kadar derinliği olması gerektiğini bilmiyor. Hassasiyetimiz çok yüksek. TOKİ zaten kendini ispatlamış. Zemine özellikle dikkat ediyoruz. Kullanılan temeller kaya. Ben belediye başkanlığımdan beri bu işlerin içindeyim. Bir tane doktor müsvvettesi çıkmış konuşuyor. Hayatında senin acaba inşaatla alakan olmuş mu?

Öte yandan bakıyorsunuz hanımefendi de inşaat mühendisi olmuş o da konuşuyor. Bizim hastanalerle ilgili attığımız adımları, temelleri küçümsüyor. Bakan Kurum kardeşimle konuştuk ''Bazı eksikliklerimiz de olsa buna müdahale ederiz'' dedi. Biz bir şeye yapıyoruz dersek biz bunu yaparız Meral Hanım. Bizim adımıza dikkat et. Benim adım Tayyip, soyadım da Erdoğan. Erdoğan''a da dikkat et. Tayyip ismine de dikkat et. Konuşurken buna göre konuş."

MUHALEFET BELEDİYELERİNE DEPREM TEPKİSİ: "KİMSEYİ GÖREMEDİM"

Erdoğan açıklamalarının devamında yine muhalefet belediyelerini eleştirerek deprem bölgelerinde görünmediklerini iddia etti. Erdoğan, belediyelere tepki gösterdiği konuşmasında şunları söyledi:

"Muhalefet herkesi kendisi gibi beceriksiz zannediyor. Çünkü yaptıkları hiçbir şey yok. Ben 11 vilayette Elazığ hariç hepsini gezdim. Muhalefetin büyükşehir belediyelerinden kimseyi göremedim. Muhalefet her zamanki gibi suistimal tarzla haraket ediyor.

Partimizin bütün büyükşehir belediyeleri, şu anda deprem bölgelerinde kendilerine zemin oluşturdular, burada çalışıyorlar. Çadır kentler, konteynerler, prefabrikler kuruyorlar. Yemek, yiyecek, su A''dan Z''ye... Kullanma suyu ile içme suyunu birbirine karıştırmasınlar. Kullanım suyu farklı, içme suyu farklı. Biz oralarda yüzlerde içme suyu göndereceğiz."

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar