Erdoğan, Adli Yıl Açılış Töreni'nde açıklama yaptı: Hedefimiz sivil anayasa

Erdoğan, Adli Yıl Açılış Töreni'nde açıklama yaptı: Hedefimiz sivil anayasa
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yargıtay Başkanlığı'nda 2023-2024 Adli Yıl Açılış Töreni'nde konuştu. Erdoğan "Hiçbir vatandaşımız adliyenin adalet kapısı olduğundan şüpheye kapılmamalı, hakkını huzuru kalple aramalı. Bunun için hukukun üstünlüğünden taviz veremeyiz" dedi.

Yargıtay Başkanlığı'nda 2023-2024 Adli Yıl Açılış Töreni'nde konuşan Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları:

"Yeni Adli yılın açılış töreni sebebiyle sizlerle birlikte olmaktan mutluluk duyuyorum. Yeni adli yılın tüm teşkilatımız için hayırlara vesile olmasını diliyorum.

Sözlerimin hemen başında adaletin tecellisi uğrunda görev yaparken şehit düşen, Cumhuriyet Savcımız Mehmet Selim Kiraz başta olmak üzere, tüm yargı mensuplarımızı rahmetle yad ediyorum. Yine bu vesileyle 6 Şubat depremlerinde yıkıntıların altında kalarak vefat eden 231 yargı çalışanımızın her birine Allah'tan rahmet niyaz ediyorum. Hem bakanlığımız hem HSK ile gerekli tedbirleri depremzedeler için alıyoruz.

Felaketin ilk günlerinden itibaren zor şartlar altında vazifelerini yapan görevlilerimize teşekkür ediyorum. Bölgedeki durumu günbegün takip ediyoruz. Yaraları bir an önce sarmak gündemimizin ilk sırasında yer alıyor.

'TÜRKİYE YÜZYILININ İNŞASINI SÜRDÜRECEĞİZ'

189 yeni mahkemenin kurulma işlemleri devam ediyor. Afetzedelerimiz neye ihtiyaç duyuyorsa onu yapmaktan geri durmuyoruz. Türkiye Yüzyılının inşasını sürdüreceğiz.

Bu seneki adli yıl açılışını cumhuriyetin 100. yılında gerçekleştiriyoruz. İki ay sonra Türkiye Cumhuriyeti'nin yüzüncü yıldönümünü coşkuyla kutlayacağız. Hiçbir komplekse kapılmadan cesaretle sorunların üzerine gideceğiz, eksikleri telafi edeceğiz.

Hukuk devleti hepimizin ortak hedefi ve kırmızı çizgisidir. Hiçbir vatandaşımız adliye kapısının adalet kapısı olduğundan şüpheye kapılmamalıdır. Bu yüzden hukukun üstünlüğü ilkesinden taviz veremeyiz. Hükümet olarak, adalet sisteminin işleyişinde yaşanan aksaklıkları gidermek için sunulan önerilere mutlaka kulak verdik.

Her yıl yeni yargı paketleriyle reform sürecini kesintisiz sürdürüyoruz.

Hangi konumda olursa oldun herkesin adaletle ilgili meselelere hassasiyetle davranmasını bekliyoruz. Ülkeyi yönetme görevini üstlendiğimizde önceliklerimizin en başına 'Eğitim, sağlık, emniyet ve adalet' başlıklarını yerleştirdik.

Yeni yargı paketleri ile yargıda reformu kesintisiz olarak sürdürüyoruz. Ortak akılla hukuk devletini güçlendireceğiz. 280 yeni adalet sarayı inşa ederek merdiven altı odalarda adalet dağıtılmaya çalışılan o kötü manzaralara son verdik. Önümüzdeki dönemde ilk derece mahkemeleri, bölge adliye mahkemeleri ve Yargıtay da dahil olmak üzere yargı kurumlarının çalışma usullerinde reformlar yapacağız.

Hataları asgariye indirecek ve temyiz mahkemelerindeki yığılmayı engelleyecek bölge adliye ve idare mahkemelerini devreye aldık. Yargıda ihtiyaç duyulan reformları yapacağız. Davaların sonuçlanma süresi daha da kısalacak.

Sosyal medya mahkemelerini toplumun huzuru açısından tehdit olarak görüyoruz"

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar