Erdoğan açıkladı: Bütün üniversiteler yaz aylarına kadar uzaktan eğitime geçti

Erdoğan açıkladı: Bütün üniversiteler yaz aylarına kadar uzaktan eğitime geçti
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kahramanmaraş merkezli depremler nedeniyle Türkiye genelindeki bütün üniversitelerde tamamen uzaktan eğitime geçileceğini açıkladı.

Merkez üssü Kahramanmaraş''ın Pazarcık ve Elbistan ilçeleri olan 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerin ardından 10 şehirde ciddi can ve mal kayıpları yaşanmaya devam ediyor. Diyarbakır''da deprem bölgesini ziyaret eden Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye genelinde yüksek eğitimin yaz aylarına kadar uzaktan verileceğini duyurdu. 

Erdoğan, bölgedeki bütün Kredi ve Yurtlar Kurumu''na (KYK) ait devlet yurtlarının depremzedelere tahsis edileceğini belirterek "Üniversitelerimizin tamamının KYK''ye ait yurtlarını bu işlerde kullanacağız, zira yaza kadar üniversitelerimizi tatil ediyoruz." dedi. 

MART VE NİSAN CELPLERİ ERTELENDİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Deprem bölgesinde ikamet eden veya bu illerin nüfusuna kayıtlı 13 binin üzerindeki yükümlü askerimizin mart ve nisan celpleri mayısa ertelenmiştir."

SAHADA ÇALIŞAN PERSONEL SAYISI 160 BİN

Erdoğan: "Halihazırda yurt dışından gelen ekiplerle birlikte 160 bin personel, 10 ilimizde bilfiil çalışıyor. Yüz binlerce konutu alt ve üstyapısıyla yeniden inşa edecek, depremde büyük yıkıma uğrayan şehirlerimizi yeni baştan kuracak planlamaları yapıyoruz. 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar