Erdoğan açıkladı: 15 bin lira hesaplara yatmaya başladı

Erdoğan açıkladı: 15 bin lira hesaplara yatmaya başladı
Cumhurbaşkanı Erdoğan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve BBP Genel Başkanı Mustafa Destici ile 6 Şubat'ta meydana gelen depremlerden etkilenen Malatya'nın Doğanşehir ilçesinde incelemelerde bulundu. Erdoğan, depremzedelere ödenecek 15 bin liralık taşınma yardımlarının da hesaplara aktarılmaya başlandığını duyurdu.

Afet bölgesinde Cumhur İttifakı''nda yer alan partilerin liderleri ile incelemelerde bulunan Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Ülke olarak gerçekten sancılı günlerden geçiyoruz. Sadece milletimizin değil muhtemelen insanlık tarihinin en büyük tabii afetlerinden birisiyle karşı karşıyayız. Asrın felaketi olarak tanımlanan 6 Şubat depremlerinde 11 ilimizde 44 bin 374 canımızı kaybettik. Ayrıca 115 binin üzerinde vatandaşımız yıkıntıların altından yaralı olarak kurtarıldı. Afetin ilk günlerinden özellikle o kötü hava şartları, deprem bölgesindeki ekiplerin devre dışı kalması, hasar gören yolların ulaşımı güçleştirmesi gibi elimizde olmayan sebeplerle hep beraber sıkıntılı bir dönem geçirdik." ifadelerini kullandı.

Malatya''ya depremin 5''inci günü geldiklerinde durumu yerinde gördüklerini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, bakanların, kurumların, belediyelerin, gönüllülerin ve en önemlisi milletin samimi gayreti ve desteğiyle kısa sürede durumu toparladıklarını söyledi.

"HASARLI BİNALARDAN UZAK DURUN"

İlk depremin üzerinden geçen 23 güne rağmen her biri ayrı birer deprem büyüklüğüne ulaşan artçı sarsıntıların devam ettiğini anımsatan Erdoğan, şöyle devam etti:

"Geçen hafta Hatay''da meydana gelen 6,4 ve 5,8 şiddetindeki depremler sırasında biz de Kahramanmaraş''taydık. Dün de öğle saatlerinde Malatya''da 5,6 büyüklüğünde şiddetli bir depremle sarsıldık. Zaten endişeli olan şehirlerimiz, bu artçı sarsıntılar sebebiyle sürekli teyakkuz durumunda kalıyor. Hasarlı binalarda yeni yıkıntılara yol açan artçı depremlerde hayatını kaybeden ve yaralanan vatandaşlarımız oldu. Bilim insanları ülkemizde daha önce eşi benzeri görülmemiş bir deprem fırtınasının yaşandığını dile getiriyor. Şimdiye kadar meydana gelen irili, ufaklı deprem sayısı 11 bini buldu.

En küçük bir ihmalin, hatanın veya umursamazlığın bedelini insan canıyla ödediğimiz hassas günlerden geçiyoruz. Bunun için bir kez daha deprem bölgesindeki vatandaşlarıma hasarlı binalardan uzak durmaları gerektiğini hatırlatmak istiyorum. Lütfen her ne sebeple olursa olsun canınızı tehlikeye atacak adımlardan imtina edin. Devlet ve millet olarak asrın felaketi karşısında asrın dayanışmasını sergileyerek engelleri aşmanın çabasındayız. Depremin hemen akabinde bölgeye gerçekleştirdiğimiz ziyaretlerde yıkımın boyutuna bizzat şahit olduk. Geçen haftadan itibaren başlattığımız il ve ilçe ziyaretlerimiz vesilesiyle sahada yürütülen faaliyetleri yerinde görüyoruz."

"TAŞINMA PARALARI HESAPLARA YATMAYA BAŞLADI"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, dün Adıyaman merkez ve Gölbaşı ilçesini, Doğanşehir''den önce de Kahramanmaraş''ın Afşin ve Elbistan ilçelerini ziyaret ettiklerini hatırlatarak, "Her türlü ihtiyaçlarının karşılanmasında depremzedelerimizin yanındayız. Hane başı 10''ar bin lira ödemeler sürüyor. Kiraya çıkacak hak sahipleri için 15 bin lira taşınma ve 3 ila 5 bin lira arasında kira yardımı yapıyoruz. Taşınma paralarının ödenmesine de başlandı. Depremde hayatını kaybedenlerin yakınlarına acil ihtiyaçlarını karşılayabilmeleri için 100''er bin lira veriyoruz." dedi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar