Erden Timur'dan çok tartışılacak sözler: TFF'de gizli bir yapı mı var?

Erden Timur'dan çok tartışılacak sözler: TFF'de gizli bir yapı mı var?
Galatasaray Sportif AŞ Başkanvekili Erden Timur, TV100 ekranlarında önemli açıklamalarda bulundu. Fenerbahçe ile alakalı elindeki belgeleri gösterdi.

Spor Toto Süper Lig takımlarından Galatasaray’ın Sportif AŞ Başkanvekili Erden Timur, TV100 ekranlarında Candaş Tolga Işık’ın sunduğu ‘Az Önce Konuştum’ ekranlarına katıldı.

Timur, Zaniolo ve Icardi transferleri ile ilgili Fenerbahçe’yi de ilgilendiren önemli açıklamalarda bulundu. Ayrıca tarikat mensubu olduğu hakkındaki soruya da yanıt verdi.

Erden Timur’un konuşmalarından satır başları şöyle:

ZANİOLO’NUN SÖZLEŞMESİ

“Yaz transfer döneminde de aynı şeye bakıyorduk. Son gün hangi transferde sorun olur ona bakıyorduk. Türkiye''ye oyuncuları makul maliyetlerle getirebilmek için bir sorun olması gerekiyor. Ya kulüp izin vermeyecek ya da oyuncu sorun yaşayacak kulübüyle. Ya da kulüp oynatmayacak. Zaniolo''nun sözleşmesinin bitmesine 1.5 yıl vardı. Bournemouth''a gitmek istemiyor. Premier Lig''de düşmeye oynayan bir takıma gitmek istemiyor. Böyle olunca Roma taraftarları Zaniolo''ya tepki gösteriyor. Bizim de baktığımız bu tarz yaşanmış şeyler. Roma 6 ay oynatmayacaktı. Sözleşmesinin bitmesine 1 yıl kalan ve 6 ay oynamayan bir oyuncu bir daha 30 milyonları bulamaz. Dolayısıyla gitmesine izin vermeleri gerekiyordu. Biz görüşmeler yaptık. 5 yıl vadeyle olan sözleşme ve 15 Ekim 2023 ilk ödemesi. 526 bin 300 euro son 16 ya kalırsa Şampiyonlar Ligi''nde Galatasaray ve Zaniolo bunların yüzde 50''sine forma giyerse. İki defa oluyor ve bunun toplamı 1 milyon 52 bin euro. Bunun tekrarlanması durumunda da aynı bonus. Çeyrek finale kalırsa yine 1 milyon, yarı finale kalırsa 1,5 gibi. Bu turnuvalarda Zaniolo''nun oynadığı maçların yüzdesine bağlı olarak bonuslar toplanırsa 30 milyon oluyor. Galatasaray Türkiye Kupası''nı alırsa 780 bin euro ve oyuncunun oynaması şartı. Milli takımda yarı finale ve finale kalması halinde de bonuslar var. Ballon d''Or''u kazanması, Şampiyonlar Ligi''nin kazanılması gibi maddeler var. Ulaşılması çok zor bonuslar var. Bunların hepsinin olma ihtimali yüzde 10 değil. Diyelim ki Galatasaray çeyrek final oynadı, o zaman hemen verin helali hoş olsun. Zaniolo''nun bonuslar çıktığında maliyeti 15 milyon euro.”

‘ELİMDE BELGELER VAR’

“Biz başka takımların transferlerinde devreye girmedik. Fenerbahçe, bizden çok daha fazla para teklif etti. Biz oyuncuyu ikna etmiştik, oyuncu da Galatasaray''da oynamak istedi. Fenerbahçe''nin teklifi 16 milyon euro bonservis. Bonuslarla birlikte 21 milyon euro. Gerçekleşebilir bonuslarla birlikte, bizim teklifimiz 17 milyon euro olsun. Fenerbahçe''nin teklif ettiği net bonservis ile birlikte, aramızda 1 milyon euro fark var. Icardi de aynı durum oldu. Fenerbahçe''nin Icardi ve Zaniolo için ne teklif ettiğinin belgeleri var.”

‘ÖZÜR DİLERİM’

"Alanyaspor maçı sonrası çıkıp yaptığım konuşma yanlıştı. Bu lig bu şekilde biter mi diye söylemiştim. Sinirle söylenen bir şeydi. Sonrasında bu sözlerin maksadını aştığını söyledim ve özür diledim. Tecrübesizlik ve sinirle söyledim. Birbirimizin insan olduğunu unutuyoruz. Benimki maksadını aşan şeylerdi, bunun sürekli gündeme getirilmesi de maksatlıydı."

‘FARKLI YÖNTEMLER DENEMEK GEREKİYOR’

“Şunu niye yapmıyoruz anlamıyorum. 3 büyük takım da uluslararası hakem seçsin ve bir hakem triosu tarafsız olarak baksın. Mevcut pozisyonların hepsine bakılsın. Yabancı hakem olsun dedik. Belirli sayıda Türk hakem olsun belirli hakemler yabancı olsun. Farklı yöntemler denemek gerekiyor.”

Erden Timur''dan tarikat açıklaması

‘TARİKAT İLE BAĞLANTIM YOK’

“Bunu Galatasaray seçimlerinden önce çıkarmışlardı. Bir mevlütteydik o zaman. Ben tasavvuf ile ilgilenirim evet ama bu farklı bir yerdi. İnsanın yaradılış amacı kendini tanımak. Bunun da maksatlı bir şekilde ortaya çıkarıldığını düşünüyorum. Benim bir cemaat ve tarikatle bağlantım yok. Benim anne ve baba tarafımda alevilik vardır. Ne gerek var bunları dile getirmeye."

‘TFF’NİN İÇİNDEKİ YAPI’

“Geçmişte de söylemiştim. TFF’in içinde bir yapı var. TFF yönetiminin içinde olmadığı farklı bir yapı olayları farklı yönlere çekiyor. Bu yapı Galatasaray dahil geçmişte birçok takıma yardım da etmiştir. Zaten bir yapı tek bir yere bakıyorsa o yapı çöker. Her zaman böyledir, derin yapıların doğası gereği bu şekildedir.”

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar