Erdal Beşikçioğlu kimdir? Erdal Beşikçioğlu nereli ve filmleri neler? Erdal Beşikçioğlu yerel seçimlerde nereden aday?

Erdal Beşikçioğlu kimdir? Erdal Beşikçioğlu nereli ve filmleri neler? Erdal Beşikçioğlu yerel seçimlerde nereden aday?
Ünlü oyuncu Erdal Beşikçioğlu CHP'den Ankara Etimesgut Belediyesi Başkan adayı olduğunu açıkladı. Birçok kişi ünlü oyuncuyu merak etmeye başladı. Peki Erdal Beşikçioğlu kimdir? Erdal Beşikçioğlu nereli ve filmleri neler?

Behzat Ç. adlı yapım ile milyonlar tarafından tanınan Erdal Beşikçioğlu 2024 yerel seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partisi'nden Ankara Etimesgut Belediyesi Başkan adayı olacağını açıkladı. Peki Erdal Beşikçioğlu kimdir? Erdal Beşikçioğlu nereli ve filmleri neler?

ERDAK BEŞİKÇİOĞLU KİMDİR?

Erdal Beşikçioğlu, 5 Ocak 1970 tarihinde Ankara'da dünyaya geldi. Babası memur, annesi ise Arnavut kökenli bir Ankaralıydı. İlkokula Ankara'da başlayan Beşikçioğlu, babasının tayinleri sebebiyle Kayseri ve İzmir'de eğitimine devam etti. Lise eğitimini İzmir Özel Türk Koleji'nde tamamladıktan sonra, Ankara'da Narlıdere Mehmet Seyfi Eraltay Lisesi'nden mezun oldu.

1989 yılında Hacettepe Üniversitesi Devlet Konservatuvarı'na girdi ve yaratıcı drama üzerinde "William Guskill" ile çalışmalara katıldı. 1993 yılında mezun olduktan sonra aynı yıl Devlet Tiyatroları'nda göreve başladı ve Ankara Devlet Tiyatrosu'nda görevine devam etti. Oyunculuk kariyerine tiyatro ile başlamış olan Erdal Beşikçioğlu, aynı zamanda kendi sınıf arkadaşı olan oyuncu Elvin Beşikçioğlu ile 1991 yılından beri evlidir ve bir kız çocuğu bulunmaktadır.

ERDAL BEŞİKÇİOĞLU'NUN YER ALDIĞI YAPIMLAR NEDİR?

Erdal Beşikçioğlu'nun tiyatro kariyerinde, birçok önemli yapımda yer aldığı görülmektedir. Bunlar arasında, "Bir Delinin Hatıra Defteri", "Salome", "Yer Demir Gök Bakır", "Şeyh Bedrettin", "Bir Ölü Evi", "Romulus (Büyük Romulus)", "Korkut Ata", ve daha birçok oyun bulunmaktadır.

Oyunculuğunun yanı sıra sinema ve dizi sektöründe de kendine sağlam bir yer edinen Erdal Beşikçioğlu, "Behzat Ç. Seni Kalbime Gömdüm" filmi ile 2011 Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde En İyi Erkek Oyuncu Ödülü'nü kazandı. Ayrıca, "Behzat Ç. Bir Ankara Polisiyesi" dizisindeki performansıyla 2012 Antalya Televizyon Ödülleri Drama kategorisinde En İyi Erkek Oyuncu seçildi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar