Çetin Körükçü kimdir? Çetin Körükçü neden vefat etti?

Çetin Körükçü kimdir? Çetin Körükçü neden vefat etti?
Ünlü müzisyen Çetin Körükçü hayatını kaybetti. Haberin ardından birçok kişi ünlü müzisyenin neden vefat ettiğini araştırmaya başladı. Peki Çetin Körükçü kimdir? Çetin Körükçü neden vefat etti?

Türk Sanat Müziği'nin ünlü isimlerinden Çetin Körükçü'nün vefat ettiği şarkıcı Umut Akyürek tarafından açıklandı. Sevenleri ünlü müzisyenin neden vefat ettiğini merak ediyor. Peki Çetin Körükçü kimdir? Çetin Körükçü neden vefat etti?

ÇETİN KÖRÜKÇÜ KİMDİR?

Gaziantep doğumlu müzisyen ve Türk Sanat Müziği ses sanatçısı Çetin Körükçü, 11 Kasım 1948'de hayata veda etti. İlkokulu Gaziantep'te, orta öğrenimi İstanbul'da Vefa Lisesi'nde tamamlayan Körükçü, müzikle ilgilenmeye lise yıllarında başladı.

1969 yılında Üsküdar Musiki Cemiyeti'nde Emin Ongan ile başlayan müzik çalışmalarını sürdüren sanatçı, daha sonra Nazmi Atlığ'dan özel dersler aldı. İleri Türk Müziği Konservatuarı Derneği'nde Dr. Teoman Önaldı ile çalışmaya başlayarak, koronun yönetimini devraldı ve bugüne kadar 150'ye yakın performans sergiledi.

Hafta Sonu Gazetesi'nin düzenlediği yarışmada 1969'da derece alarak ilk plağını yapan Körükçü, 1974'e kadar toplamda 23 adet 45 devirli plak ve bir LP çıkardı.

1976 yılında Kültür Bakanlığı'nın düzenlediği imtihanı kazanarak İstanbul Devlet Klasik Türk Müziği Korosu'na giren sanatçı, 26 yıl boyunca solist ve korist olarak birçok konserde yer aldı.

Körükçü, 1980 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi'ne bağlı Türk Müziği Devlet Konservatuarı'ndan mezun olduktan sonra öğretim görevlisi olarak görev aldı. 1989 yılında yardımcı doçent unvanını elde etti.

Sanat kariyerine eşi Nesrin Körükçü ile düet yaparak devam eden Çetin Körükçü, yurt içinde ve yurt dışında birçok konser verdi, radyo ve televizyon programlarına katıldı. Ayrıca, 1998 yılında "Türk Sanat Müziği" adlı kitabı yayınlandı.

1996 yılında Üniversal Şirketi'nde "Bir Şarkıdır Yaşamak" adlı bir CD serisi hazırlayan sanatçı, bu seride 27 CD ile toplamda 400 eseri kaydetti. 1999 yılında Kültür Bakanlığı İstanbul Devlet Klasik Türk Müziği Korosu "Sanat Kurulu" üyeliğine atan Körükçü, 2000-2002 yılları arasında Flash TV'de "Bir Şarkıdır Yaşamak" adlı Türk Müziği programını sundu.

Emekli olduktan sonra Okan Üniversitesi'nde öğretim görevlisi ve Türk Konservatuarı Müdürü olarak görev alan Çetin Körükçü'nün 1998'de yayımlanan "Türk Sanat Müziği" adlı bir kitabı bulunmaktadır.

ÇETİN KÖRÜKÇÜ NEDEN VEFAT ETTİ?

Ünlü sanatçının uzun süredir kanserle mücadele ettiği ve 11 Kasım 2022'de yaşamını yitirdiği haberi, şarkıcı Umut Akyürek tarafından duyuruldu. Çetin Körükçü, Türk Sanat Müziği camiasında bıraktığı değerli eserleri ve katkıları ile anılmaya devam edecek.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar