Erasmus'la İtalya'ya giden lise öğrencisi kafileden kaçıp Almanya'ya iltica etti

Erasmus'la İtalya'ya giden lise öğrencisi kafileden kaçıp Almanya'ya iltica etti
İzmir'de Anadolu Lisesi'nde okuyan 17 yaşındaki İ.E, Erasmus projesiyle İtalya'ya gitti ve gruptan ayrılarak kayıplara karıştı. Yapılan araştırma sonucunda İ.E.’nin İtalya’dan Almanya’ya giderek iltica başvurusu yaptığı ve mülteci kampına alındığı ortaya çıktı.

Egedesonsöz’den Ahmet Can KARATAŞ’ın özel haberine göre; Avrupa ülkelerinin Türkiye'den gelen mülteci ve iltica talepleri nedeniyle vize kısıtlamasına gittiği bir dönemde, Seferihisar Necat Hepkon Anadolu Lisesi öğrencileri ve öğretmenleri Erasmus projesi kapsamında İtalya'ya gitti. Ancak program sırasında yaşanan bir olay şaşkınlık yarattı.

ÖĞRETMENLERİNE "BENİ ARAMAYIN, DÖNMEYECEĞİM" DEDİ

Yapılan incelemede, İ.E.'nin Almanya'ya geçip iltica başvurusunda bulunduğu ve bir mülteci kampına yerleştirildiği belirlendi. Kendisine mesaj atan öğretmenlerine " Beni aramayın, dönmeyeceğim." cevabını gönderdi.

TUVALETE GİDİYORUM DİYEREK KAYIPLARA KARIŞTI

İddiaya göre, lise 3. sınıf öğrencisi İ.E., tuvalete gitmek için izin istediği öğretmeninden ayrıldıktan sonra ortadan kayboldu. Odasında da bulunamayan öğrenci için İtalyan polisine kayıp başvurusu yapıldı. Bu arada ailesine de haber verildi.

MÜLTECİ KAMPINA YERLEŞTİRİLDİ

İ.E.'nin ailesine haber verilmesinden kısa bir süre sonra ise öğrencinin görevli öğretmenlere mesaj atarak "Beni aramayın, dönmeyeceğim" dediği öğrenildi. Yapılan araştırmada İ.E.'nin Almanya'ya giderek iltica başvurusunda bulunduğu ve mülteci kampına yerleştirildiği belirlendi.

Derslerinde başarılı olan ve not ortalaması yüksek olan İ.E.'nin neden iltica başvurusu yaptığı ise henüz bilinmiyor.

Erasmus projesi, Avrupa Birliği tarafından eğitim, iş deneyimi ve sportif aktivite gibi alanlarda kişilerin kendilerini geliştirmeleri için hazırlanmış bir programdır.


YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar