Enkaz altında duvara kazıdığı yazı içleri ısıttı! 64 saat sonra ışığı gördü

Enkaz altında duvara kazıdığı yazı içleri ısıttı! 64 saat sonra ışığı gördü
Merkez üssü Kahramanmaraş’ın Pazarcık ve Elbistan ilçelerinde meydana gelen iki büyük depremin ardından enkaz altında kalan bir genç arama kurtarma ekiplerinin çalışması sonucu 64 saat sonra yeniden hayata tutundu. Gencin enkaz altındayken duvara yazdığı not ise dikkatlerden kaçmadı.

7,7 ve 7,6 büyülüğündeki depremlerin arından geriye harabeye dönmüş evlerin altında mahsur kalan bir genç arama kurtarma ekiplerinin uzun uğraşları sonucunda 64 saat sonra kurtarıldı. Gencin enkaz altındaki duvara “Umudunu kaybetme” yazdığı not içleri ısıttı.

6 Şubat Pazartesi günü saat 04.17''de 7.7 büyüklüğünde meydana gelen depremde sarsıntısından başta Kahramanmaraş olmak üzere, Hatay, Gaziantep ve Diyarbakır''ın aralarında bulunduğu 10 il etkilendi. Depremin hemen ardından Türkiye''nin 81 ilinden afet bölgelerine arama kurtarma ekipleri sevk edildi.

 

DUVARA YAZDIĞI NOT YÜREK ISITTI ORTAYA ÇIKTI

Antalya Büyükşehir Belediyesi arama kurtarma ekiplerinin Kahramanmaraş merkez Bahçelievler Mahallesi Selin Apartmanı''nda yaptığı aramada, depremin üzerinden 64 saat geçmesinin ardından 24 yaşındaki Doğan Akkök''e canlı ulaşıldı.

Gencin elini sımsıkı tutan ekipler, Akkök''ün bilincini kaybetmemesi için kendisi ile bir süre sohbet etti. Elini bıraktıklarını fakat diğer taraftan yanına geleceklerini belirten ekipler, uzun uğraşlar sonucu Doğan''a ulaşmayı başardı. Gencin, enkazdayken duvara ''Umudunu kaybetme'' yazdığı ortaya çıktı. 3 gün sonra ilk kez ışık gördüğünü söyleyen Doğan, enkaz altından çıkartılarak ambulansa taşınıp hastaneye kaldırıldı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar