Enkaz altında kalan Buse ile konuşan Kızılay çalışanı konuştu: Buse çok güzel dayandı

Enkaz altında kalan Buse ile konuşan Kızılay çalışanı konuştu: Buse çok güzel dayandı
Enkaz altından 9.5 saat sonra çıkarılan ve ilk sözleri "annemi istiyorum" olan depremzede Buse Hasyılmaz ile sürekli iletişim halinde olan Kızılay görevlisi ilk yardımcı konuştu. Görevli,"Önemli olan Buse'nin çıkması" dedi.

İzmir'de meydana gelen depremde enkaz altında kalan Buse Hasyılmaz ile sürekli iletişim halinde olan Kızılay görevlisi DHA'ya konuştu. 
Buse'nin çok güzel dayandığını söyleyen Kızılay görevlisi şunları söyledi:

"Her 15 dakikada bir, yarımşar dakikada bir birer dakika bir şarjın bitmesine izin vermeden mesafeyi korumak adına konuşarak krizi bir şekilde yönetmeye çalıştık. Ben ilk yardımcıyım. İlk yardım olay yerinde yapılır. Göçük altında ilk yardım yapılamıyor. Biz ne yaptık? Bilgi aldık hastamızdan, bilinç durumu zaten iyiydi, açıktı.  Kırığı, çıkığı, kanaması var mı diye sorarak krizi bir şekilde yönetmeye çalıştık" dedi.
Kızılay görevlisi konuşmasına şöyle devam etti:
Burada esas tebrik edilmesi gereken kişi Buse, gerçekten çok güzel dayandı.  Çünkü bizim 5 dakikamız içeride onun için 1 saat. Dolayısıyla krizi kendisi çok güzel yönetti.
Umarım diğer kazazedeler de yavaş yavaş çıkacak Kızılay olarak buradayız. 
Kızılay görevlisi, "Ne konuştu sizinle, sizi etkileyen şey ne oldu?" sorusuna ise şöyle yanıt verdi:
"Genel olarak acilen çıkmak istiyordu. Sabırda beklemesi gerektiğini söyledik. Hiçbir şey duyamıyorum dedi. Köpeğin sesini duyması çok büyük bir umut oldu bizim için. Bir hayvansever olarak o canların da ne kadar önemli olduğunu anlamış olduk bu şekilde. Durum tamamen bundan ibaret. Önemli olan onun ve diğer kazazedelerin dışarıda olması."

NE OLMUŞTU?

15 saniye süren felaketin ardından kente giden Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Bayraklı’da çöken bir binanın enkazının üstüne çıkarak, kurtarılmayı bekleyen Buse ile konuşmuştu. Pakdemirli’nin görüşmesi videoya çekilirken görüntüler sosyal medyada tepki çekmişti.
Pakdemirli, ‘Buse' diye seslendiği depremzedeyle konuşurken karşı taraftan, “Kedi sesi çıkarırım” denince şu karşılığı verdi: Tamam, çok iyi fikir. Biz köpek yollayalım, sen de kedi sesi çıkar. Moralini yüksek tut Buse.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar