En düşük memur maaşı iddialarına jet hızında yalanlama

En düşük memur maaşı iddialarına jet hızında yalanlama
Sosyal medya yayılan en düşük memur maaşının 17 bin lira olacağına dair çıkan haberlere İletişim Başkanlığı tarafından yalanlama geldi.

İREM GÜL/GÜNBOYU

Sosyal medyada memur maaşlarıyla ilgili çıkan bir iddiaya göre en düşük memur maaşının 17 bin lira olacağı konuşuluyor. Geçtiğimiz günlerde bir televizyon programında en düşük memur maaşının brüt 22 bin lira olacağının söylenmesi üzerinde ortaya atılan bu iddiaya, İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi tarafından yalanlama geldi.

Yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

"Temmuz ayında en düşük memur maaşı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın belirttiği üzere net 22 bin lira olacaktır. "

“Bir yayın sırasında en düşük memur maaşı için 22 bin TL'nin brüt tutar olacağını dile getiren çalışma ekonomisti Muhammet Bayram, bunu sehven söylediğini belirterek, Temmuz ayında en düşük memur maaşının net 22 bin TL olacağı düzeltmesini yapmıştır."

"Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın en düşük memur maaşı için verdiği 22 bin TL müjdesi net tutar değil, brüt tutardı. En düşük memur maaşı net 17 bin TL olacak' iddiası doğru değildir."

xzs.webp

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar