En çok kullanılan tarayıcı Google Chrome, çığır açacak yeni özelliklerini duyurdu

En çok kullanılan tarayıcı Google Chrome, çığır açacak yeni özelliklerini duyurdu
Dünyanın en fazla tercih edilen internet tarayıcısı Google Chrome, kullanıcıların internette gezinme deneyimlerini derinden etkileyecek olan yeni güncelleme paketinin son aşamasında.

Son yıllarda rakip tarayıcılara kıyasla çok daha fazla kullanıcı tarafından tercih edilmesiyle rakipsiz hale gelen Google Chrome, kullanıcıların internet deneyimlerinde devrim niteliğinde iyileştirmeler yapmaya devam ediyor.

shiftdelete.net'in paylaştığı bir makaleye göre; Google, günde milyarlarca kez kullanılan tarayıcısının popülerliğini güncellemeler ile birlikte korumak istiyor. Şirketin son çalışmalarına dair kullanıcılara sızan ilk bilgiler ise herkesin bir hayli hoşuna gidecek türden.

GÖMÜLÜ BAĞLANTILAR İÇİN YENİ ÖZELLİKLER GELİYOR

Google, Chrome tarayıcısına eklemeyi planladığı yeni özellik ile kullanıcılara gezindikleri sayfalarda gömülü olan bağlantıların ö nizlemesini sunmayı planlıyor. Böylece kullanıcılar sayfalarda yer alan gömülü bağlantı linklerine tıklamadan bir ön izleme sayfası ile karşılaşacaklar

AÇILACAK SAYFANIN ÖNİZLEMESİ GÖRÜLEBİLECEK

Leopeva64 isimli Twitter kullanıcısının paylaşımında olduğu gibi kullanıcılar fare imlecini bir bağlantı üzerine getirdiklerinde, yönlendiriliecekleri sayfanın bir ön izlemesini görecekler. Google’ın henüz test aşamasında olan yeni özelliğinin kullanıcılar için birçok yararı olabilir.

chrome4.jpg

Google Chrome’da yer alması planlanan bu yeni özellik sayesinde kullanıcılar bağlantılara körü körüne tıklamak zorunda kalmayacak. Zaman kaybının önüne geçeceği düşünülen bu yeni özellik aynı zamanda güvenlik için de oldukça yararlı olabilir.

Kullanıcılar, gömülü bağlantının üzerinde bir süre bekledikten sonra açılan ön izleme sayfası sayesinde yönlendirilen sayfa hakkında geniş çaplı bilgi sahibi olabilir. Bu sayede, tehlike oluşturabilecek bazı gömülü bağlantılara tıklamanın da önüne geçilmiş olacak.

YENİ ÖZELLİKLER İÇİN TARİH HENÜZ BELLİ DEĞİL

Henüz test aşamasında olan bu özelliğin ne zaman sunulacağı konusunda ise henüz bir fikrimiz yok. Şimdilik Chromium Gerrit’teki bazı temel yamalardan ve bir belge açıklayıcıdan oluşan bu özellik ilerleyen aşamalarda ise muhakkak genel kullanıma açılacaktır.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar