En çevreci otomobil belirlendi: Üstelik elektrikli değil...

En çevreci otomobil belirlendi: Üstelik elektrikli değil...
2023 yılında en çevreci otomobil belirlendi ve dikkatleri üzerine çekiyor. Saf elektrikli olmamasıyla, insanlarda merak uyandırıyor.

Elektrikli araçlar, çevreci oldukları düşüncesiyle otomotiv sektörünü kökten değiştirdi. Amerikan Enerji Verimliliği Ekonomi Konseyi (ACEEE) tarafından yapılan bir araştırma ise Toyota'nın hibrit motorlu aracının en çevreci otomobil olduğunu öne sürüyor.

EN ÇEVRECİ OTOMOBİL TOYOTA PRİUS PRİME...

Toyota Prius Prime, 2024 yılında GreenerCars sıralamasında en çevreci otomobil seçildi. Plug-in hibrit motoruyla donatılan Prius Prime, 100 üzerinden 71 yeşil puan alarak üçüncü kez birinci sıraya yerleşti. Bu başarı, dikkatleri üzerine çekti, özellikle de Tesla'nın ilk 10'da yer almaması şaşırtıcı oldu.

toyota-prius-prime-2023-730346.jpg

GreenerCars sıralaması, araçları yakıt ve üretim maliyetleri, egzoz emisyonları ve hava kirliliği etkileri gibi faktörlere göre değerlendiriyor. Amerikan Enerji Verimli Ekonomi Konseyi'nin yayınladığı bu sıralamaya göre, Prius Prime özellikle hafif tasarımı ve benzinli-elektrikli güç aktarma organıyla öne çıkıyor.

2018-toyota-prius-prime-3.jpg

İkinci sırada, 67 puanla Lexus RZ 300e yer alıyor. Mini Cooper SE EV ise aynı puanla üçüncü sırayı almasına rağmen, öngörülen yıllık yakıt maliyeti 747 dolarla daha yüksek. İlk beş araç arasında Nissan Leaf EV ve Toyota bZ4X EV de bulunuyor.

1. Toyota Prius Prime SE - PHEV - 71
2. Lexus RZ 300e - Elektrikli - 67
3. Mini Cooper SE - Elektrikli - 67
4. Nissan Leaf - Elektrikli - 66
5. Toyota bZ4X - Elektrikli - 66
6. Toyota RAV4 Prime - PHEV - 64
7. Hyundai Elantra Blue - Hibrit - 64
8. Hyundai Kona Electric - Elektrikli - 63
9. Toyota Camry LE - Hibrit - 63
10. Kia EV6 - Elektrikli - 63

ACEEE, araç ağırlığının da önemli bir rol oynadığını belirtiyor. Daha büyük batarya paketlerine sahip elektrikli araçların daha az emisyon üretebileceği söylendi. Ancak hammadde ve üretim maliyetleri nedeniyle genel olarak daha az çevreci oldukları belirtildi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar