Emeklilerin bayram ikramiye ödemeleri bugün başlıyor

Emeklilerin bayram ikramiye ödemeleri bugün başlıyor
Ramazan bayramı ikramiyeleri 2-5 Nisan tarihlerinde hesaplara aktarılacak. Emekli bayram ikramiyeleri 3 bin TL'ye yükseldi.

Türkiye'deki yaklaşık 16 milyon emeklinin beklediği gün geldi çattı. 3 bin liraya çıkartılan bayram ikramiyesinin ödemeleri bugün itibarıyla başlıyor.

Sosyal Güvenlik Uzmanı İsa Karakaş'ın aktardığı bilgilere göre, ödemeler 5 Nisan'a kadar devam edecek ve emeklilerin aylıklarını aldıkları hesaplara yatırılacak.

TRT Haber'in haberine göre bu yıl yapılan yüzde 50'lik artışla birlikte emeklilere verilecek olan 3 bin lira bayram ikramiyesi, maaş alma takvimine göre belirlenen tarihlerde hesaplara aktarılacak.

SSK'lı emeklilerden maaşlarını ayın 17'si ve 18'inde alanlar 2 Nisan'da, 19-22 Nisan arasında alanlar 3 Nisan'da, 23-26 Nisan arasında alanlar ise 4 Nisan'da ikramiyelerini alacaklar. Bağ-Kur kapsamında aylık alan emeklilerin tamamına ise 5 Nisan'da ikramiyeleri ödenecek.

Emekli Sandığı'ndan aylık alanların hesaplarına bayram ikramiyeleri 2 Nisan'da yatırılacak. Aylıklarını ayın 3, 4 ve 5'inde alan emeklilerin ise ikramiyeleri 3 ve 5 Nisan tarihlerinde hesaplarında olacak.

Geçen yıl 14 milyon 611 bin emeklinin 26 milyar 158 milyon lira ikramiye aldığını hatırlatan Karakaş, bu yıl ise emekli sayısının artması ve ikramiyenin yüzde 50 artışıyla birlikte ödemenin rekor seviyelere ulaşacağını belirtti. Şu ana kadar emeklilere toplamda 165 milyar lira bayram ikramiyesi ödemesi yapıldığını ifade eden Karakaş, bu yılki ödemelerle birlikte bu tutarın yaklaşık 260 milyar liraya çıkmasının beklendiğini dile getirdi.

Emeklilerin bayram ikramiyesiyle ilgili beklentilerinin yüksek olduğu göz önünde bulundurulduğunda, bu ödemenin milyonlarca emekli için önemli bir destek olduğu vurgulanıyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar