Emeklilerin 5 yıllık bayram ikramiyeleri peşin ödenecek: Toplu ödeme emeklileri sevindirdi

Emeklilerin 5 yıllık bayram ikramiyeleri peşin ödenecek: Toplu ödeme emeklileri sevindirdi
Akbank'dan yapılan duyuruda, 2018 yılından bu yana yaşanan ikramiye krizinde uzlaşmaya varıldığı belirtildi. Yapılan açıklamaya göre Akbank müşterisi emekliler geçmişte yararlanamadıkları ikramiyeleri faiziyle birlikte toplu şekilde alacak.

EMEKLİLERE MÜJDE: 5 YILLIK BAYRAM İKRAMİYELERİ TOPLU ÖDENECEK

2018 yılında emeklilere ramazan ve kurban bayramlarında olmak üzere senede 2 kere verilmeye başlanan bayram ikramiyelerinde, Akbank ile maaşını bu bankadan alan emekliler arasında süren hukuki mücadele sonlandı. Akbank emeklilerinin sosyal güvencesi olan Aksandık''tan yapılan açıklamada “Değerli emeklilerimiz, sandığımız 2018-2022 yıllarına ilişkin bayram ikramiyelerini geriye dönük yasal faizleriyle birlikte siz kıymetli emeklilerimize ödeme kararı alınmıştır. SGK uygulamasına paralel olarak önümüzdeki dönemlerde de bu uygulamaya devam edilecek olup, birikmiş ödemelerin ekim ayı sonuna kadar yapılması planlanmaktadır." ifadeleri kullanıldı.

EMEKLİ İKRAMİYELERİ YENİ YILDA NE KADAR OLACAK?

1000 lira olarak ödenmeye başlanan emekli ikramiyelerinde ilk artış 2022 yılında yaşanmış ve ikramiye tutarları 100 lira artış göstererek 1100 lira olmuştu. Hükümet, emekliler tarafından eleştirilen bu artış oranını yeni yılda yapacağı büyük bir zam ile telafi etmek istiyor. TÜİK''in de açıkladığı yıllık enflasyon rakamlarının üzerinde bir zam yapmaya hazırlanan yetkililer, yeni yılda emekli ikramiyelerinin 2000 lira olabileceğini duyurdu.

KİMLER BAYRAM İKRAMİYELERİ ALABİLİR?

SSK, Bağ-Kur, Emekli Sandığı emeklileri, şehit yakını ve gaziler, vazife ve harp malullüğü aylığı alan er-erbaşlar, geçici köy korucuları, şeref aylığı sahipleri, şampiyon sporcular, Kore, Kıbrıs ve İstiklal Savaşı gazileri, terörden zarar gördüğü için aylık bağlanan siviller ile bunlardan hayatını kaybedenlerin hak sahipleri emekli ikramiyesi alabilecek. 

Dul aylığı alanlara 550 lira bayram ikramiyesi ödeniyordu. Dul aylığı alan ve aylık ödeme alan çocuğu olamayanlar ise 825 lira bayram ikramiyesi alıyordu. Dul aylığı alanların yeni yılda ödenmesi beklenen 2000 liralık ikramiyenin yüzde kaçını alacağı ise henüz bilinmemekte. 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar