Emeklilere 2023 Ocak zammı müjdesi!

Emeklilere 2023 Ocak zammı müjdesi!
Geçtiğimiz gün 2023 asgari ücret tutarları Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklandı. Asgari ücretin açıklanmasının ardından sevindirici bir haber de emeklilere geldi. TÜİK tarafından açıklanan enflasyon verilerine göre emekli maaşlarına zam yapılacak. Milyonlarca emekli yeni yılda maaşlarına yapılacak zammı merak ediyor. Peki, 2023 Ocak emekli maaş zammı ne kadar olacak? En düşük emekli maaşı kaç TL olacak? Emekli maaşları yüzde kaç arttı? İşte detaylar...

EMEKLİLERE 2023 OCAK ZAMMI MÜJDESİ

Emekli maaş zamlarına yapılan 2022 yıl ortası zammı yüzde 42,35 oranında olmuştu. 2023 yılının yaklaşmasıyla birlikte emekli vatandaşlar 2023 Ocak zammı oranını iple çekiyor. Emekli maaşlarının yeni yılda ne kadar olacağı merak ediliyor.

Milyonlarca SGK ve Bağ-Kur emeklisi, yeni yılda yapılacak zam oranlarını araştırıyor. Temmuz ayında yapılan zamla birlikte en düşük emekli maaşı 3 bin 500 TL olmuştu. Peki, 2023 Ocak emekli maaş zammı ne kadar olacak? En düşük emekli maaşı kaç TL olacak? Emekli maaşları yüzde kaç arttı? İşte detaylar..

Enflasyonun alım gücünü olumsuz etkilemesi sebebiyle vatandaşların geçim sıkıntısı çekmemesi için yılda bir kere yapılan maaş zamları, enflasyon verileri hesaplanarak 6 ayda bir olmak üzere yılda iki kez yapılmaya başlandı.

Yıl ortası zamları, yılbaşından itibaren hesaplanan 6 aylık enflasyon verileri ışığında yıl ortasında yapılıyor. Yeni yılın yaklaşmasıyla birlikte geçtiğimiz gün açıklanan asgari ücretin ardından emekliler de kendilerine yapılacak zam oranını, maaşlarının ne kadar olacağını ve en düşük emekli maaşının ne kadar olacağını merak ediyor.

Emeklilere müjde verildi. SGK ve Bağ-kur emeklileri için 5 aylık enflasyon rakamları baz alınarak maaş artış oranının yüzde 14,05 olacağı netleşti.

6 aylık enflasyon verilerini açıklayacak TÜİK tarafından gelecek veriler ile emeklilerin Ocak 2023 zammı da kesinleşecek.

Tahminlere göre yıl sonu enflasyon verileri yüzde 20''lerin üzerinde olacak aynı zamanda bu verilere refah payı da eklenince yüzde 30''luk bir artış olacağı öngörülüyor. TÜİK tarafından aralık enflasyon verileri de açıklandıktan sonra emekli zamları belirlenecek.

TÜİK tarafından açıklanan verilere göre Kasım ayı içerisinde TÜFE yıllık olarak yüzde 84,30 iken 9 aylık ise 2,88 oldu. 

TÜFE yaşanan değişim 2022 Ekim ayına göre yüzde 2.88 olurken bir önceki yılın Aralık ayına göre ise yüzde 62.35 oranında değişiklik gösterdi.

Bir önceki yılın Kasım ayına göre ise yüzde 84.39 olurken 12 aylık ortalaması ise yüzde 70.36 olarak gerçekleşti.

Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi (Yİ-ÜFE) yıllık yüzde 136,02, aylık yüzde 0,74 arttı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar