Musk ve Prens’in Twitter savaşı!

Musk ve Prens’in Twitter savaşı!
Twitter'ın tümünü almak maksadıyla Elon Musk, 43 milyar dolarlık teklife şirketin hissedarı Suudi Prens Talal karşı çıktı. Musk’ın atağıyla birçok şirket de sosyal medya devini almak için harekete geçti.

Tesla ve SpaceX şirketlerinin sahibi ve dünyanın en zengin insanları arasında yer alan ABD''li milyarder Elon Musk (50), geçtiğimiz günlerde Twitter''ın yüzde 9,2 hissesini satın almıştı.

Musk ardından Twitter''ın tamamını satın almak için 43 milyar dolarlık teklifte bulununca karşısına çok sayıda rakip çıktı. Twitter''ın en büyük ve en uzun süreli hissedarlarından biri olan Suudi Prens El Velid bin Talal, Twitter''da yaptığı açıklamada Musk''ın teklifini reddettiğini bildirdi. Ancak kuzeni olan Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman 2017''de yolsuzluk suçlamasıyla kendisini tutuklattığında 2 milyar dolarlık mal varlığına el konulan Bin Talal, Musk''ın daha yüksek bir teklif vermesi durumunda satış fikrine açık olacağını da ima etti.

‘İFADE ÖZGÜRLÜĞÜNDE GÖRÜŞLERİ NELER?’

"Elon Musk tarafından önerilen teklif, yükselme beklentileri göz önüne alındığında, Twitter''ın gerçek değerini yansıtmıyor. Twitter''ın en büyük ve uzun vadeli hissedarlarından biri olan Kingdom Holding (Prensin şirketi) ve ben teklifi reddediyoruz."

Bu açıklamaya Musk’tan şöyle yanıt geldi:

"İlginç! İzin verirseniz sadece iki soru soracağım. Kingdom şirketi doğrudan ve dolaylı olarak Twitter''ın ne kadarına sahip? Suudi Arabistan Krallığı''nın gazetecilerin ifade özgürlüğü konusundaki görüşleri neler?”

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar