Elinde dolar, altın bulunanların dikkatine! Selçuk Geçer “işi bitti” diyerek paylaştı! Herkes merak içinde

Elinde dolar, altın bulunanların dikkatine! Selçuk Geçer “işi bitti” diyerek paylaştı! Herkes merak içinde
Piyasalardaki oynaklık sürerken ünlü Ekonomist Selçuk Geçer, "Dolar Artık Etkisini Yitirdi" ifadesiyle büyük yankı uyandırdı. Dolar değerlendirmeleriyle dikkatleri üzerine çeken uzman isim, Merkez Bankası'nın faiz kararına vurgu yaparak önemli açıklamalarda bulundu. İşte Selçuk Geçer'in bu açıklamaları...

Cemile BALCI/ Günboyu

Sosyal medya platformunda dikkate değer açıklamalarda bulunan Ekonomist Selçuk Geçer, "Dolar Artık Etkisini Yitirdi" sözleriyle büyük bir ilgi çekti. Dolar, altın veya euro sahiplerinin dikkatini çeken bu uzman isim, krizin sona erebileceği işaretlerini verdi.

MERKEZ BANKASI FAİZ ARTIRDI, DOLAR GERİLEDİ

Uzun bir süredir devam eden fiyat artışları, vatandaşları ciddi şekilde etkilemişti. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in kemer sıkma politikalarının ardından piyasalarda olumsuz bir havanın hakim olduğu gözlemlendi. Bu durumu ele alan ünlü Ekonomist Selçuk Geçer, Merkez Bankası'nın faiz kararının dolar üzerindeki etkilerini değerlendirdi.

Yaşanan süreçte Dolar/TL kurumda 2 TL'lik bir düşüş olduğunu söyleyen uzman isim gram altının da düşüşü yakaladığını aktardı. Sosyal medya hesabı üzerinden döviz kuru hakkında açıklamalarda bulunan Geçer, enflasyonun dolar üzerindeki etkilerini işaret etti. Ekonomi ile ilgili güncel verileri dikkatle takip edilmesi gerektiğini aktaran Geçer, hem dolar artışları hem de enflasyondaki artışların etkilenebileceğini belirterek gerekli önlemlerin alınması gerektiğinin altını çizdi.

EKONOMİK ETKİLER UZUN SÜRECEK

Konuyla ilgili değerlendirmelerine devam eden uzman kişi, dolar kurları hakkında ilgi çekici açıklamalarda bulundu. Yaptığı paylaşımla, doların değerinin enflasyonla bağlantılı olduğuna dikkat çeken Geçer, bu durumun ekonomik gelişmelerin de birbirini takip ettiği bir yapıya sahip olduğunu ifade etti.

Doların enflasyon oranına ulaşmaması durumunda, endişe verici bir durumun ortaya çıkabileceğini belirten uzman isim, doların ekonomik etkilerinin devam ettiğini ve enflasyonun da dolar değerini etkileyen faktörlerden biri olduğunu vurguladı. Belirsizliklerin hüküm sürdüğü dolar kurları, piyasalar üzerindeki etkilerini gösterirken Ekonomist Selçuk Geçer, tahminleriyle piyasanın nabzını tutmaya devam ediyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar