Fiyatlardaki zam baskısı artacak: Elektriğe yeni zamlar geliyor

Fiyatlardaki zam baskısı artacak: Elektriğe yeni zamlar geliyor
EPDK, elektrik faturalarını arttıracak yeni bir karar aldı. Elektriğin serbest piyasa teklif fiyatında üst limit 3,75 liradan 4 liraya çıkarıldı.

ELEKTRİĞE YENİ ZAMLAR GELİYOR!

Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu (EPDK) yeni bir karar aldı. Kurum tarafından alınan yeni kararla serbest piyasaya verilen fiyat tekliflerinin azami limiti kilovatsaati (kWh) 3.75 TL’den 4 TL’ye yükseltildi.

Sözcü’den Erdoğan Süzer’in haberine göre, üst limitlere yapılan zam nedeniyle sanayicilerle ticarethanelerin elektrik faturalarının daha da yükseleceği, şirketlerin artan bu maliyeti ürünlerine zam olarak yansıtacakları için birçok üründe yeni zam dalgası yaşanacağı iddia edildi. Elektrik Mühendisleri Odası (EMO) eski yönetim kurulu üyesi Olgun Sakarya, “Ekim ayı beklenmeden ağustosta yeni zamlı tarifeler açıklanırsa sürpriz olmaz. Ekim ayı beklenirse zam oranı daha da artacaktır” dedi.

Ayrıca EPDK, aldığı ikinci bir kararla mesken ve tarımsal sulamada kullanılan elektriğin görece pahalı Son Kaynak Tedarik Tarifesi (SKTT) limitini de mesken ve tarımsal sulama kullanıcıları için 7 milyon kWh/yıldan 100 milyon kWh’e çıkardı. Yeni kararla mesken ve tarımsal sulama kullanıcılarının SKTT üzerinden elektrik alma sınırı 7 milyon kwh’den 100 milyon kwh’e yükseltildi. Bu kararla büyük tarımsal sulama yapan kooperatiflerin daha yüksek fiyattan elektrik parası ödemelerine son verilmiş oldu.

Kaynak: https://www.sozcu.com.tr/2022/ekonomi/elektrige-yuklu-bir-zam-daha-gelebilir-7278174/

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar