İYİ Partili isimden flaş iddia: Ağustos’ta elektrik kesintileri artacak

İYİ Partili isimden flaş iddia: Ağustos’ta elektrik kesintileri artacak
İYİ Partili Ümit Özlale, elektrik dağıtım şirketlerinin yol açtığı nakit akışı sıkıntısı sonucu elektrik kesintilerinin ağustosta hız kazanmasını beklediklerini söyledi.

"AĞUSTOS'TA ELEKTRİK KESİNTİLERİ ARTACAK!"

“Dağıtım Şirketlerinin Son Marifeti: Nakit Akışı Sıkıntısı ve Üretim Açığı Riski” başlıklı bir yazı yayımlayan İYİ Parti Kalkınma Politikaları Başkanı Ümit Özlale, satırlarında, elektrik sektöründe son dönemde yaşanan nakit akışı kesintisine ve sonucunda oluşması muhtemel üretim açığı riskine dikkat çekti.

Özlale, 1 Temmuz 2022 tarihli Resmî Gazete kararıyla dağıtım şirketlerinin günlük ödeme yükümlülüğünden kurtarıldığını belirterek şunları söyledi:

“Bu krizin de arkasında elektrik dağıtım sektörünü elinde tutan malum şirketler var. Yani yasal olmayan ve sektörü sıkıntıya sokacak olan bu duruma yasal bir gerekçe getirildi. Dağıtım şirketlerine dokunacaklarını sanmıyorum. AKP, BOTAŞ yalnız kalmasın diye yanına bir de EÜAŞ’ı ekleyecek. Günün sonunda bir kez daha kârın özelleştiği zararın kamulaştığı bir AKP soygunuyla karşı karşıya kalacağız.”

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar