EKYS sınavı nedir? EKYS 2024 sınavı ne zaman? EKYS 2024 sınav ücretleri ne kadar?

EKYS sınavı nedir? EKYS 2024 sınavı ne zaman? EKYS 2024 sınav ücretleri ne kadar?
ÖSYM tarafından yayınlanan takvim ile birlikte EKYS sınavının tarihi belli oldu. Birçok aday sınavının ne zaman yapılacağını merak ediyor. Peki EKYS sınavı nedir? EKYS 2024 sınavı ne zaman? EKYS 2024 sınav ücretleri ne kadar?

EKYS sınavı nedir?

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından açıklanan sınav takvimine göre, 2024 Milli Eğitim Bakanlığı Kurumlarına Yönetici Seçme Sınavı (MEB-EKYS) tarihi belirlendi. Peki EKYS sınavı nedir? EKYS 2024 sınavı ne zaman? EKYS 2024 sınav ücretleri ne kadar?

EKYS SINAVI NEDİR?

MEB-EKYS sınavı, Milli Eğitim Bakanlığı'nda yönetici pozisyonlarında görev almayı hedefleyen öğretmenler için kritik bir sınavdır. Sınavı başarıyla geçen adaylar, Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı eğitim kurumlarında yönetici olarak görev yapma şansına sahip olacaklar.

EKYS SINAVI NE ZAMAN?

2024 MEB-EKYS, ÖSYM takvimine göre 18 Şubat 2024 tarihinde gerçekleştirilecek. Sınav başvuruları ise 4 Ocak-11 Ocak tarihleri arasında alınmıştı. Sonuçlar ise 8 Mart 2024 tarihinde açıklanacak.

EKYS 2024 SINAVI ÜCRETLERİ NE KADAR?

EKYS sınavına katılmak isteyen adayların ÖSYM'nin yayınladığı kılavuzda yer alan bankalara direktifler doğrultusunda 590 TL yatırmaları gerekecek.

EKYS SINAVININ SÜRESİ NE KADAR?

Saat 10.15'te başlayacak olan EKYS sınavı, adaylara toplamda 150 dakika (2.5 saat) süre tanıyacak. Sınavda adaylara 80 adet çoktan seçmeli soru yöneltilerek değerlendirilecek.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar