Eksiği zor kapattı, ihtiyacı karşılamadı!

Eksiği zor kapattı, ihtiyacı karşılamadı!
Gelen 81 bin 460 öğretmenin atama başvurusundan ancak 21 bin 407 kişiyi görevlendirebilen MEB, bu atamlar ile sadece ayrılanların boşluğunu doldurabildi.

Geçtiğimiz yıl yapılan öğretmen atamalarında, Milli Eğitim Bakanlığı(MEB) verilerine göre, 81 bin 460 kişilik başvurudan, 21 bin 407 kişinin ataması yapıldı.

Gerçekleştirilen bu atamaların başvuruları karşılama oranı ise yüzde 26 oldu. 2021’de, atamaların dışında öğretmenlikten ayrılmalar da oldu. Buna göre,15 bin 63 öğretmen görevinden ayrıldı. Sayıştay’ın raporuna göre öğretmen açığı 138 bin 393. 2021’deki atama sayısı, açığı kapatmak bir yana, kurumdan ayrılmaları ancak karşılayabilecek nitelikte.

Cumhuriyet’ten Sefa Uyar’ın haberi göre, Bakanlık ise açığı atamayla kapatmak yerine ücretli öğretmenliğe yöneliyor. Türk Eğitim-Sen’in çalışmasına göre ücretli öğretmen sayısı 85 bin 513’e ulaşmış durumda. Asgari ücretin altında çalışan ve hakları kısıtlı olan ücretli öğretmenler, tepki göstermek amacıyla 22 Mart’ta, üçüncü kez Ankara’da eylem yapacak. Bakanlığın verilerini ve ücretli öğretmenliği değerlendiren eğitimci Maksut Balmuk, “Asgari ücretin dahi çok altında bir ücretle, hiçbir özlük hakkı olmayan bu sistem kabul edilemez” dedi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar