Ekrem İmamoğlu'nun yargılandığı hakaret davasında flaş karar

Ekrem İmamoğlu'nun yargılandığı hakaret davasında flaş karar
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Tuzla'daki açılış programında Belediye Başkanı Sadi Yazıcı'ya hakaret ettiği iddiasıyla 'kamu görevlisine alenen hakaret' suçundan yargılandığı davada beraat etti.

Tuzla'da gerçekleşen 'İleri Biyolojik Arıtma Tesisi 3. Etap Açılışı Programı' sırasında İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun, Tuzla Belediye Başkanı Şadi Yazıcı'ya yönelik iddia edilen hakaret suçlamasıyla açılan davada beraat ettiği haberleri gündeme oturdu. İmamoğlu, basit yargılama usulü ile bir kez daha aynı iddiadan aklandı.

Geçmişte yaşanan basit yargılama usulüyle yapılan yargılama sonucunda da beraat eden İmamoğlu, 'kamu görevlisine alenen hakaret' suçlamasıyla bu kez Anadolu 16. Asliye Ceza Mahkemesi'nde yeniden yargılandı.

Duruşmada, İmamoğlu ve Yazıcı'nın katılmamasına rağmen avukatları hazır bulundu. Yazıcı'nın avukatı, İmamoğlu'nun müvekkiline karşı birçok suç işlediğini iddia ederek, siyasi eleştiri sınırlarını aştığını belirtti ve şikayetlerinin devam ettiğini dile getirdi.

İmamoğlu'nun avukatı ise konuşmanın siyasi eleştiri kapsamında olduğunu vurgulayarak, kötü ekonomi yönetimine yönelik bir eleştiri olduğunu ve müvekkilinin hakaret etmediğini, aksine tepkileri engellemeye çalıştığını ifade etti.

Mahkeme, İmamoğlu'nun suç işlemediğine hükmederek beraat kararı verdi. Bu kararla İmamoğlu, aynı davadan ikinci kez beraat etmiş oldu.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar