Ekrem İmamoğlu ve Tanju Özcan'dan sonra CHP'nin ağır toplarından bir isim daha Kılıçdaroğlu'na isyan etti

Ekrem İmamoğlu ve Tanju Özcan'dan sonra CHP'nin ağır toplarından bir isim daha Kılıçdaroğlu'na isyan etti
Seçimlerden sonra CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun görevi bırakması için Ekrem İmamoğlu ve Tanju Özcan'dan değişim çıkışları yükselirken, CHP'nin eski Grup Başkanvekili de Kılıçdaroğlu'na bayrak açtı.

DAMLA BAYLAN-GÜNBOYU

Cumhurbaşkanlığı ikinci tur seçimlerinde de Cumhur İttifakı'nın adayı Erdoğan yüzde 52,18’le, Millet İttifakı'nın adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nu yenerek yeniden cumhurbaşkanı oldu.

CHP'nin Grup Başkanvekili ve İstanbul Milletvekili Engin Altay, seçim sonuçlarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Altay, "Çekilmeyi bilmek lazım. Gerçek anlamda ve tepeden tırnağa iç muhasebe yapılmalı" dedi.

10 senedir yürüttüğü CHP Grup Başkanvekilliğini bırakan Altay, Sözcü yazarı İsmail Saymaz'a konuştu. Altay, ""Ben 10 yıl grup başkanvekilliği yaptım. Partim seçim kaybetti. Kazansak TBMM Başkanı olacaktım. Öyle bir hevesim vardı. Bu tablodan sonra, 'Hem grup başkanvekili hem Meclis başkanvekili ol.' dedi arkadaşlar, kabul etmedim. Çekilmeyi bilmek lazım. Çekilmek lazım. Örgütü rahatlatmak lazım. Ama 'yeni yüzler gelsin' derken, yeni MYK gibi olmaması lazım" açıklamasında bulundu.

"BENİM DIŞIMDA ÇEKİLEN KİMSE YOK"

Engin Altay, "Benim dışımda kendi isteğiyle çekilen kimse yok" diyerek partisine tepki gösterdi.

Altay, açıklamalarına şöyle devam etti:

"Kurultay kesinlikle seçimden önce yapılmalı. Yerel seçimden önce yapılmazsa bir fecaattir. Parti yerel seçimde aradığı heyecanı bulamaz. Genel başkanımızla devam edebiliriz. Buna karar verecek olan kurultaydır. Ama bunun parti yönetimi var, parti meclisi var, MYK'sı var. Bu MYK ile biz yerel seçimlere mi gideceğiz, gözünü seveyim!"

NE OLMUŞTU?

Seçimden sonra İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu değişim talebinde bulunarak şu ifadeleri kullanmıştı:

"Seçim kaybettik. Cumhurbaşkanlığı seçimini kaybettik. Bu seçimlerden sonra da şunu yapamayız: Aynı şeyleri yapıp yol yürüme gafletine kapılamayız.

Değişimin sadece bir kurul, heyet değişimi ile olmayacağının hepimiz bilincindeyiz. Değişimi sadece ben değil, toplum istiyor. Kulağını buna tıkayarak yol yürümek olmaz. Her kesimin ne istediğini anlamak şart. Bunları görmek zorundayız."

MYK'DAN İMAMOĞLU MESAJI İDDİASI

CHP’li Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, CHP’nin yeni merkez yönetim kuruluyla (MYK) İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’na ‘mesaj verildiğini’ iddia etmişti.

Özcan şu açıklamada bulunmuştu:

“CHP’nin yeni MYK sını inceledim. Bir-iki isim dışındaki arkadaşların isimlerin Faik Öztrak, Tuncay Özkan, Oğuz Kaan Salıcı ve Engin Özkoç tarafından belirlendiği mesajını aldım. Bu mesaj başta sayın @ekrem_imamoglu’na verilmiştir. Ben ve benim gibi değişim isteyenler de payını almıştır. Bu liste bir hodri meydan çıkışıdır. Siyasi bir resttir… Ben bu resti görüyorum… Mevzu memleket ise koltuk teferruattır!”

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar