Ekrem İmamoğlu ile Özgür Özel arasında ilk çatlak

Ekrem İmamoğlu ile Özgür Özel arasında ilk çatlak
Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi bugünkü yazısında, CHP Genel Başkanı seçilen Özgür Özel ile onu destekleyen İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu arasında bir çatlak oluştuğunu iddia etti.

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi bugünkü köşe yazısında, CHP Genel Başkanı seçilen Özgür Özel ile onu destekleyen İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu arasında bir çatlak oluştuğunu kaleme aldı.

Parti Meclisi seçiminde iki isim arasında bir sorun yaşandığını iddia eden Selvi, dikkat çeken değerlendirmelerde bulundu.

Selvi'nin yazısının ilgili kısmı ise şöyle;

Özgür Özel ile Ekrem İmamoğlu arasındaki ilişkiyi kimi HEDEP’teki eşbaşkanlığa benzetiyor. Kimi bu ilişkiyi ‘İmamoğlu ve Özgür Özel, CHP’de kritik kararları birlikte alacak’ diye değerlendiriyor. ‘Asıl patron Ekrem İmamoğlu, Özgür Özel ise onun emanetçisi’ diyen de var.

Özgür Özel ise İmamoğlu ile aralarındaki ilişkiyi “Kardeşlik hukuku” olarak tanımlıyor.

Adı ne olursa olsun CHP’de Ekrem İmamoğlu ve Özgür Özel olmak üzere iki eksen oluştu.

İLK ÇATIŞMA

Ekrem İmamoğlu ile Özgür Özel ilişkisi ise, ilk sınavını daha 24 saat geçmeden Parti Meclisi seçiminde verdiler. Özgür Özel ile Ekrem İmamoğlu arasındaki ilk mücadele PM listesi üzerinde yaşandı.

İkili listeler üzerinde anlaşamadıkları için PM seçimi üç kez ertelenmek zorunda kaldı.

Ekrem İmamoğlu’nun 22 kişilik anahtar listede ısrar ettiği ortaya çıktı. Özgür Özel’in ise, Aleviler dışlanıyor görüntüsü vermemek için İstanbul eski il başkanı Cemal Canpolat’ı PM listesine almak istediği, İmamoğlu’nun buna itiraz ettiği söylendi.

Sonuç ne oldu? Özgür Özel geri adım atmak zorunda kaldı. Ekrem İmamoğlu’nun istediğioldu. İstediği isimleri Parti Meclisi’ne soktu.

PM LİSTESİNDE GÖRÜŞ AYRILIĞI

Ekrem İmamoğlu-Özgür Özel ilişkisinde ilk çatlak, PM seçiminde oluştu. Bu ilişkiyi iki kritik sınav bekliyor.

1- CHP’de genel başkan yardımcılıklarının seçiminde kim etkili olacak?

2- Belediye başkan adaylarının belirlenmesinde kimin tercihleri geçerli olacak?

Özgür Özel’in İstanbul’un ilçe belediye başkan adaylarının seçimini Ekrem İmamoğlu’na bırakmak istediği, ancak İmamoğlu’nun Türkiye genelindeki belediye başkan adaylarının belirlenmesinde etkili olmak istediği söyleniyor. Kılıçdaroğlu’nu destekleyen 10 büyükşehir belediye başkanının adaylığının tehlikede olduğu ifade ediliyor. İzmir için Tunç Soyer’in yerine Selin Sayek Böke ismi konuşulmaya başlandı. Aydın’da Özlem Çerçioğlu’nun, Eskişehir’de Yılmaz Büyükerşen’in, Adana’da Zeydan Karalar’ın adaylığının tehlikeye girdiği söyleniyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar