Ekonomist Selçuk Geçer dolara gelecek darbeyi açıkladı

Ekonomist Selçuk Geçer dolara gelecek darbeyi açıkladı
Dolar hakkındaki tahminleri ile gündemden düşmeyen ünlü ekonomist Selçuk Geçer, hükümetin bankadaki dolar sahiplerine vergi getireceğini iddia etti.

ZÜLEYHA ÖNCÜ / GÜNBOYU

Dolar hakkındaki en yüksek tahminleri vermesi ile de bilinen ünlü ekonomist Selçuk Geçer, dolar sahiplerini tedirgin edecek bir iddiada bulundu.

Ekonomist Selçuk Geçer, bankalardaki döviz hesaplarına vergi getirileceği yönündeki kulis haberlerini duyurarak, bu uygulamanın dolar sahiplerini nasıl etkileyeceğini açıkladı. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın son yıllarda değer kaybeden Türk Lirası üzerindeki hamlelerinin ekonomiyi olumsuz etkilediğini belirten Geçer, bankalardaki döviz hesaplarına gelecek vergi ile ilgili olarak önemli değerlendirmelerde bulundu.

Geçer, vergi uygulamasının daha önce yapılan hatalar gibi kayıt dışılığı artırabileceğini ve insanların paralarını bankalardan çekerek yastık altında saklamaya yönelebileceğini belirtti. Bu durumun, dövizin bankalar arasında ve serbest piyasada farklı fiyatlarda işlem görmesine neden olabileceğini ifade etti. Dövizin Kapalıçarşı'da daha yüksek fiyatlandırılabileceğini ve bankaların dövizi elde etmek için daha yüksek fiyatlar teklif edebileceğini söyleyen Geçer, böyle bir vergi uygulamasının piyasalarda makasın açılmasına neden olabileceğini vurguladı.

Ayrıca, döviz hesaplarına ek vergi getirilmesi iddialarıyla birlikte, daha önce ekonomist Atilla Yeşilada tarafından dile getirilen "sıradaki adım döviz mevduatlarını dondurmak" konusunun da gündeme geldiğini belirtti. Vergilerde yapılan artışlar ve emekli maaşlarındaki düzenlemelerle birlikte bu iddiaların "kemer sıkma" politikalarının başlangıcı olarak yorumlandığını ifade etti.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar