Ekonomist Özgür Demirtaş’tan çok konuşulacak Tansu Çiller paylaşımı

Ekonomist Özgür Demirtaş’tan çok konuşulacak Tansu Çiller paylaşımı
Cumhur İttifakı’nın İBB Başkan Adayı Murat Kurum'u desteklediğini açıklayan eski Başbakan Tansu Çiller'e ilişkin, Ekonomist Özgür Demirtaş’tan yorum geldi.

Eski Başbakan Tansu Çiller, Cumhur İttifakı'nın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Kurum'a açık destek verdiğini belirtti. Çiller, bir etkinlikte yaptığı konuşmada, "Murat Kurum İstanbul'a büyük bir heyecanla geliyor. Sanırım İstanbul da bu heyecanı bekliyordu" demişti.

Çiller’in Kurum’a desteğine İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’ndan çok sert yanıt geldi. İmamoğlu, Çiller'in ekonomiye zarar verdiğini savunarak, "Kendisi ekonomiyi perişan etmekte maharetlidir. Aynı bugünkü gibi üç haneli enflasyonları, yüksek faizleri bize 90'lı yılların ortasında yaşatmış birisidir. Hanımefendi 'Desteğim sayın Kurum'a demiş. Kentsel dönüşümü çözermiş! Onun niçin desteklediğini ben biliyorum" açıklamasında bulundu.

İmamoğlu, Çiller'in Kurum'u desteklemesini ise, kişisel menfaatlerine bağladı ve bir arazi için çıkarılan imar izniyle ilgili çıkan tartışmaları işaret etti.

"TÜRKİYE'YE GELMİŞ EN KÖTÜ"

İmamoğlu'nun açıklamalarının ardından konuyla ilgili ekonomist Prof. Dr. Özgür Demirtaş da bir yorum yaptı. Demirtaş, Çiller için "Türkiye'ye gelmiş en kötü SONDAN 2. ekonomi yöneticisi..." ifadesini kullandı.

214403657-dgt.jpg

YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar