Ekonomik krize dayanamadı! 30 yıllık asansör firması iflasını istedi

Ekonomik krize dayanamadı! 30 yıllık asansör firması iflasını istedi
30 yıldan fazla bir süredir sektörde faaliyet gösteren köklü bir asansör firması, mali zorluklarla karşı karşıya kalarak iflasını istedi.

1992 yılında kurulan ve 30 yıldan fazla bir süredir sektörde faaliyet gösteren Sodimas Asansör Sanayi ve Ticaret AŞ, mali zorluklar nedeniyle İstanbul Anadolu 2. Asliye Ticaret Mahkemesi'ne iflas başvurusunda bulundu. Şirketin iflas başvurusuna ilişkin duruşma, 12 Haziran tarihinde görülmeye başlayacağı belirtildi.

q.jpg

Sodimas Asansör Sanayi ve Ticaret AŞ'nin yönetim kurulunda Emin Deniz Ramazanoğlu ve Patrice Jean Arnoult gibi deneyimli isimler yer aldığı biliniyor. Ancak, şirketin mali durumu son zamanlarda giderek kötüleşmiş ve iflas başvurusu kaçınılmaz hale gelmiştir.

Yaşanan bu gelişmeyle birlikte, sektördeki diğer firmalar da etkilenmiş durumda. Aytam Grup Asansör Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi de konkordato talebiyle mahkemeye başvurmuş ve 17 Şubat 2024 tarihine kadar süre altı ay daha uzatılmıştır. Bu süreçte, şirket mali durumunu düzeltme ve işleri yoluna koyma çabalarına devam edeceğini açıkladı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar