Egemen İsar yazdı: Hanedanını bitirdiği, hanedanını bitirdi

Fenerbahçe Beko, Ataşehir''de Anadolu Efes''i konuk etti.

Itoudis Baskonia maçında başladığı gibi ilk 5''te Dorsey ile başladı. Ergin''in planına yağ sürdü. İlk çeyreğin ilk 6 dakikası onun üzerine atak etti. Başarılı da oldu.

Fenerbahçe ise hücumda Pierre''in post-up oyunlarına ve Zizic''in savunma zafiyetini değerlendirmek için pota altında Motley''e top indirmeye gitti. Diğer bir opsiyon da Dorsey''in perde çıkışları idi. 

Fenerbahçe hücumda çok akışkandı. Efes''in savunma zaaflarını iyi değerlendirdi. Savunmada Dorsey''in getirdiği zaafları yardımlaşarak bir şekilde kapattı. Oyunun kontrolü Sarı lacivertlilerde idi ama Motley erken 2 faul aldı ve yerine Jekiri girdi. Ergin Ataman ise bu hamleye karşılık Pliess''ı aldı. Pick and Pop ile Jekiri üzerinden bir sayı buldu bile ama Itoudis onun da ikili oyun ve diğer savunma zafiyetini değerlendirerek rakibinin hamlesini boşa çıkardı.

Ergin Clyburn''u kenara alarak Mbaye ile cevap vermek istedi ama tutmadı. Fakat Larkin ve Micic üzerinden potaya atak ederek hücumda kendilerine alan buldu ve Fenerbahçe''nin bir diğer uzunu Jekiri''yi de üçleterek faul problemine soktu, bir ara 10 sayıya çıkan farkı 4''e indirdi(40-36). Fakat Itoudis cesur davranarak Pierre ve Hayes''in 4-5''e çekti. Hem savunmada mobilite kazandı hem de hücumda alan buldu ve ilk yarıyı 48-40 önde kapattı. 

İkinciyi yarıya Fenerbahçe, maça başladığı 5 ile çıkarken Efes Clyburn''un 4 numara olduğu 5''i bozarak farklı bir beş ile çıktı. Clyburn 3 numarada, 4 ve 5 numaralarda Zizic ve Mbaye vardı. Efes üçüncü periyota daha istekli başladı. Potaya hücum ederek skor opsiyonları buldu. Fenerbahçe ise Efes''i savunmada durdurmakta zorlandı. Itoudis, Efes''in atağını kırmak için hücumda çembere atakları ve Motley''in kısa devrilmesini kullandı. Oyun üstünlüğü kısmi olarak Efes''e geçse de Fenerbahçe ne hücum ne de savunmada geriye düşmedi. Özellikle Pierre-Hayes iskeleti hep sahnedeydi. Fakat Efes''in penetrelerini engelleyemedi ve Dorsey üzerine oynanan hücumlar Fenerbahçe''nin canını yaktı. Son periyodun başlamasına 2 dakika varken skor 63-61. Gudura, Dorsey yerine oyuna girdi. Gudura hücumda getirdiği enerji ve delici penetreleri ile Efes savunmasını iyice bozdu. Motley ile oynadıkları ikili oyunlar sonrası üretilen sayılarla, farkı tekrardan yukarı çekti... 

Kader periyodu başladığında skor 72-64 Fenerbahçe leyhine idi. Efes son kurşununu hızlı üçlükler ile sıktı. İlk başta skorda dengede kalmak için tuttu ama yetmedi. Motley 4''üncü faulünü alıp yerini Jekiri''ye bıraktı. Jekiri Efes pota altında harap olmuş oyunculara son tahribatı yaptı. Pierre-Hayes ikilisi hiç kenara gelmemesine rağmen geri adım atmadı. Dorsey ve Gudura''da hücumda sorumluluk alınca Ergin''in Ataman ve Efes için kaçınılmaz sonu hazırladı.103-86.

Ergin Ataman Alba Berlin maçı sonunda "Biz bu sene play-off''larda yokuz kalanlara başarılar dilerim" demişti. Haklı çıktı. Takımın Moerman-Simon gibi asker oyuncularını gönderdi. Josh Nebo gibi bir pota altı gücünü almayarak, kurduğu zayıf uzunlarla kırılgan bir takım yarattı. Fenerbahçe''nin hanedanlığını yıkmak için bir yola girmişti 4 sene önce, kendi hanedanlığını da Fenerbahçe yıktı. Onu, Clyburn-Micic-Larkin 3''lüsüne rağmen play-off dışına itti. Ki aslında haftalar önce bitmişti. Maç sonu Ergin Ataman''ın salonu erken terk etmesi(bitime 36 saniye varken) ve Clyburn''un Fenerbahçe bench''ine saldırması da büyük hayal kırıklığının hazımsızlığıydı.

Fenerbahçe kısmına gelirsek, kalan son maçta Kızılyıldız''ı yenerse, 5. olup Monaco ile eşleşecek ve 4 yılın ardından Final Four kapısını tekrar aralayabilecek. Yenilmesi ihtimalinde tüm yollar sıkıntılı. Itoudis ve takım mental çöküş yaşamazsa ve Pierre-Hayes kolunu bozulmazsa, güzel şeyleri buradan konuşmaya devam ederiz. 
Basketbol dolu yazılarım ile sizlerle olmaya devam edeceğim...

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yazarın Diğer Yazıları