Edirne'de üniversite öğrencileri diyabet farkındalığı için etkinlik düzenledi

Edirne'de üniversite öğrencileri diyabet farkındalığı için etkinlik düzenledi
Edirne'de Trakya Üniversitesi Hemşirelik bölümü öğrencileri tarafından Saraçlar Caddesi'nde açılan stantta hem diyabetle mücadele anlatıldı, hem de ücretsiz olarak vatandaşların kan şekeri ve kitle endeksi ölçümleri yapıldı.

Edirne'de Dünya Diyabet Günü dolayısıyla Trakya Üniversitesi öğrencileri tarafından kurulan stantta vatandaşların ücretsiz olarak kan şekeri ve kitle endeksi ölçümü yapıldı.
Trakya Üniversitesi Pediatrik Endokrinoloji Bölümü, Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü ve Halk Sağlığı görevlileri tarafından Dünya Diyabet Günü dolayısıyla farkındalık etkinliği düzenlendi. Etkinlikte görevli öğrenciler tarafından vatandaşlara broşür dağıtılarak diyabetin riskleri, diyabet tedavisi, beslenme şekli anlatıldı.

Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Endokrinolojisi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Filiz Tütüncüler Kökenli, diyabet konusunda vatandaşları bilinçlendirmek amacıyla bu şekilde bir etkinlik düzenlediklerini ifade etti. Etkinlikte öğrenciler tarafından vatandaşlara beden kitle endeksi ölçümü ve kan şekeri ölçümü de yaptığını söyleyen Prof. Dr. Kökenli, "Burada hem ağırlık hem de boy ölçümleri yapılarak kitle endeksleri hesaplanıyor. Risk altında olan kişilere bilgi veriliyor. Bunun diyabet açısından taşıdığı riskler anlatılıyor. Aynı zamanda kan şekeri ölçümü de yapıyoruz. Kan şekeri değeri 200'ün üzerinde olan kişilere doktora başvurmaları konusunda yönlendiriliyor" dedi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar