e-Devletten başvurana veriliyor! 1.150 TL hesaplara yatıyor

e-Devletten başvurana veriliyor! 1.150 TL hesaplara yatıyor
Milyonlarca kişiyi ilgilendiren bir gelişme yaşandı. Doğal gaz desteği konusunda önemli gelişmeler var. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, doğal gaza destek konusunda önemli açıklamalarda bulundu. Sadece üç gün içinde Mart ayında başlayacak olan 216.000 kişinin yardım istediği söyleniyor. Bu destek kapsamında başvuran ve uygun bulunanların 450 ile 1150 TL arasında para kazanacağı belirtildi.

Açıklama yapan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Yanık, sosyal medya hesabından ortalama değerlendirmelerde bulundu. Bakan Yanık yaptığı açıklamalarda, 18 Şubat''ta başlayan doğal gaz yardım başvurularının bugüne kadar 216 bine ulaştığını söyledi. Bakan Yanık''ın konuyla ilgili açıklamaları şöyle:

BAKAN YANIK''TAN AÇIKLAMA

“Doğal gaz yardımı alanında son üç günde e-Devlet üzerinden 216 bin başvuru aldık. Daha fazla vatandaşa ulaşmak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz” dedi.

ÖDEME PTT İLE YAPILACAKTIR

Doğal gaz ödemelerinin Mart ve Ekim aylarında olmak üzere yılda iki kez yapılması kararlaştırılırken, başvuru sonucuna göre ödeme almaya hak kazananlar PTT üzerinden fatura ibraz ederek destek ödemesi alabilecek.

Doğal gaz desteğinden yararlanmak isteyen aileler, e-Devlet üzerinden veya Bakanlığın Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları''na (SYDV) başvurarak başvuruda bulunabilirler.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar