Edebiyat dünyasının acı kaybı: Yazar Mario Levi hayatını kaybetti

Edebiyat dünyasının acı kaybı: Yazar Mario Levi hayatını kaybetti
'En Güzel Aşk Hikayemiz','İstanbul Bir Masaldı','Lunapark Kapandı', 'Bir Şehre Gidememek' gibi ses getiren kitapların yazarı Mario Levi, 66 yaşında hayatını kaybetti.

"Türkçe, en derin vatanım" diyen yazar Mario Levi, 66 yaşında hayata veda etti.

Buart Sanat Atölyesi, yazarın ölüm haberini duyurduğu açıklamada, "Derin bir üzüntü içindeyiz, sevgili hocamız, edebiyatımızın duygulu ve güçlü kalemi, eşsiz insan, Mario Levi'yi kaybetmenin acısını yaşıyoruz. Edebiyata katkıları için minnettarız. Tüm sevenlerine ve ailesine başsağlığı diliyoruz." ifadelerine yer verdi.

1.jpg

Mario Levi'nin kaleme aldığı "İstanbul Bir Masaldı", "En Güzel Aşk Hikayemiz", "Bir Şehre Gidememek", "Lunapark Kapandı" ve "Size Pandispanya Yaptım" gibi kitaplar, edebiyat dünyasında önemli izler bıraktı. Levi, 3 yıl önce Anadolu Ajansı'na verdiği röportajda, "İstanbul her zaman benim için bir ilham kaynağı oldu. Kötüsüyle de ilham kaynağı oldu. İstanbul aslında neresinden bakarsanız bakın yaşanması kolay olmayan, hatta yaşanması zor bir şehir. Tarihin bıraktığı izler yüzünden de öyle, bugün açısından da öyle" ifadelerini kullanmıştı.

2.webp

MARIO LEVI KİMDİR?

1957 yılında İstanbul'da doğan Mario Levi, 1980 yılında İstanbul Üniversitesi Fransız ve Roman Filolojisi'nden mezun oldu. İlk öyküsünü 1975 yılında kaleme aldı ve 1984'ten sonra birçok yayın organında yazılar yazmaya başladı.

İlk kitabı "Jacques Brel: Bir Yalnız Adam" 1986'da yayınlandı ve Haldun Taner Öykü Ödülü'nü kazandı. 1991'de "Madam Floridis Dönmeyebilir" adlı eseriyle İstanbul'un azınlık çevrelerine ve topluma uyum sağlamakta zorlanan insanlara yer verdi.

1992'de "En Güzel Aşk Hikayemiz" adlı ilk romanını yayınladı ve 1993'te başladığı "İstanbul Bir Masaldı" adlı kitabını altı yılda tamamlayarak 1999'da yayınladı. Bu eseriyle 2000'de Yunus Nadi Roman Ödülü'nü kazandı. "Lunapark Kapandı" ise 2005'te okuyucularla buluştu.

Yazarlık kariyerinin yanı sıra, çeşitli mesleklerde de çalışan Mario Levi, yazı atölyelerinde dersler verdi. 2013'te "Size Pandispanya Yaptım" adlı eseri yayımlandı ve son kitabı "Bir Cümlelik Aşklar" Nisan 2016'da okurlarla buluştu.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar