Ece Üner'den SADAT'a zehir zemberek sözler!

Ece Üner'den SADAT'a zehir zemberek sözler!
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun konuk olduğu Uğur Dündar ile Haftanın Panoraması programında SADAT'ın yayınlanan reklamı tepkilere yol açmıştı. tv100 ekranlarında ana haber bültenini sunan Ece Üner, SADAT'a ateş püskürdü.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı''nı Kemal Kılıçdaroğlu, geçtiğimiz günlerde tv100 ekranlarında Uğur Dündar''ın sorularını yanıtlamıştı. Kılıçdaroğlu''nun programına maksatlı bir şekilde reklam veren SADAT''a sert tepkiler gelirken, tv100 yaptığı açıklama ile söz konusu reklamın bir komplo olduğunu ve reklam yayın ve yönetiminden sorumlu kişinin işine son verildiğini duyurmuştu.

NE OLMUŞTU?

Kemal Kılıçdaroğlu, Mayıs ayında SADAT''ın İstanbul''daki merkezine gitmiş ve Cumhurbaşkanı Erdoğan''ın eski başdanışmanı Adnan Tanrıverdi''nin kurucusu olduğu örgütün ''paramiliyet'' bir yapılanma içerisinde olduğunu belirtmişti. 

SADAT yetkilileri tarafından Kılıçdaroğlu''nun içeri girişine izin verilmemiş, Kılıçdaroğlu yaptığı açıklamada, "Türkiye asla paramiliter kuruluşlara, kurumlara teslim edilmeyecektir. Seçim güvenliği önemlidir. Şu anda önünde bulunduğumuz SADAT bir paramiliter kuruluştur. Ve düne kadar Erdoğan’ın danışmanlığını yapıyordu bunlar. Bu kuruluşun hedefleri arasında gayri nizami harp eğitimi var. Yani, sabotaj, baskın, pusu kurma, tahrip, suikast ve tedhiş. Arapça ‘tedhiş’, Türkçesi de ‘terör’." ifadelerini kullanmıştı.

Kılıçdaroğlu söz konusu reklamın ardından sosyal medya hesabından SADAT''a çok sert tepki gösterdi. Kılıçdaroğlu,  "O az kalmış aklınızı alırım sizin, paramiliter artıkları, siz kimi tehdit ediyorsunuz" dedi. 

KOMPLOYU İTİRAF ETTİLER

Aradan aylar geçtikten sonra SADAT, Kemal Kılıçdaroğlu''nun konuk olduğu Uğur Dündar ile Haftanın Panoraması programına reklam verdi. Reklamın canlı yayında yayınlanmasının ardından SADAT yetkilileri Twitter hesaplarından "Gol" şeklinde tweetler attı. Sonraki gün yaptıkları açıklamada kasıtlı olarak böyle bir reklam kampanyasına gittiklerini belirterek kurdukları kumpası itiraf eden SADAT yöneticilerine, tv100 kanal yönetiminden "ahlaksızlık" suçlaması geldi.

ECE ÜNER ATEŞ PÜSKÜRDÜ

Ece Üner, söz konusu komplonun yalnızca Kemal Kılıçdaroğlu''na değil aynı zamanda tv100''e karşı kurulduğunu da hatırlatarak ""Çok eğri bir zamanda doğru bir yerde durabilmek ümidi ve niyetiyle karşınızdayım. Ben ve ekip arkadaşlarım hakikati haykırmak, hafızaları canlı ve taze tutmak, insan onur ve haysiyetini yeniden baş tacı etmek iddiasıyla çıktık bu yola. Çünkü ortada çok büyük haksızlık var. Daha vahimi haksızlık ceza görmeyeceğini güvenen bir küstahlığa dönüştü. Son küstahlık örneği malum yapıdan geldi. Bu yapı milyonları temsil eden ana muhalefet liderine bu ekrandan operasyon çekmeye kalkıştı. Bu hem paramiliter yapıyı defalarca eleştiren duayen gazeteci Uğur Dündar’a, hem de SADAT’ın kapısına dayanan ana muhalefet lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na karşı bir kumpastı. Bu aynı zamanda tv100’e kurulmuş bir komploydu. Kanalın hatası bu konu özelinde bir dikkatsizlik, bunu kabul ediyoruz. Reklamı bu ekranda yayınlamak büyük bir hata ancak asla ideolojik bir tavır ve taraf tutma değil" dedi.

"SADAT İÇİN GEREĞİ YAPILDI MI?"

"Biz tarafımızı belli edelim" diyen Üner "Bizim tarafımız Türkiye Cumhuriyeti gibi toplumun huzuru, milli dayanışma ve adalet içinde insan haklarına saygılı, Atatürk milliyetçiliğine bağlı olmak. Ben Atatürkçüyüm, ekip arkadaşlarım da öyle. Bu bülten öyle bir bülten olacak. Bunun sözünü baştan verelim. Sorundan değil sorumluluktan beslenmeyi tercih ederiz. Reklam yayın ve yönetimi sorumluğunu ve hatasını kabul ettik. Sorumlu kişilerin işlerine son vererek gereği yapıldı. Asıl soru şu: SADAT konusunda gereği yapıldı mı? Dün medya olarak bir tuzağa düştük birbirimizi yiyerek, linçleyerek ve kin kusarak cambaza bakarken asıl resme odaklanmadık. Hatalarımıza pusu kurmak yerine asıl hatayı aramamız yere bakmadık. Reklam verebilecek hale gelen, dün bu ekrandan meydan okuyan paramiliter yapıya kim meydan verdi?" ifadelerini kullandı.

"HESAP SORULMASINI İSTİYORUZ"

SADAT''ın kurduğu komploya karşı sorduğu soruları sürdüren Üner, "Gelelim bugüne Türkiye’nin seçim güvenliği endişesi taşıdığı bir dönemde bu yapı kime ve neye güvenerek tehdit ve provakasyonun dozunu arttırabiliyor?" Türkiye Cumhuriyeti’ni yıkmayı amaçlayan bu projeyi kim destekledi? Koskoca bir milli güvenlik sorunun Milli Güvenlik Toplantısı’ndan en işi var mı? 15 Temmuz’dan sonra nerelerde ve kimler üstünde etkili oldular? Yasal olmadıkları için mi yasadışı sayılmadılar? Aklımızda deli sorular. SADAT bu ekranda kurduğu kumpasa gol dedi. Başından beri SADAT’a o sahayı kim açtıysa o gölü açması gereken odur. Özetle Türkiye’nin ana muhalefetini evdeki hesap çarşıya uymuyor diyerek tehdit edenlerden çarşıyı daha fazla karıştırmadan hesap sorulmasını istiyoruz. SADAT’ın olması gereken yer televizyon kanalları değil, bağımsız mahkemelerin sanık kürsüleridir. Tarafımız da budur." ifadelerini kullandı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar