Ece Üner'den olay sözler: En iyisi siz yiyin, aksırıncaya tıksırıncaya kadar yiyin

Ece Üner'den olay sözler: En iyisi siz yiyin, aksırıncaya tıksırıncaya kadar yiyin
Ece Üner günlerdir devam eden Akbelen Katliamına karşı tepki gösterdi.

ÖZGE SIVAS/GÜNBOYU

Günlerdir vatandaşların ve çevrecilerin mücadelesini verdiği Akbelen’deki ağaç katliamına karşı tepki gösterdi, olay olan ifadelere yer verdi.

Üner, canlı yayında, “İklim krizi böylesine şiddetlenirken bir ağaç gölgesinden daha büyük bir servet ben düşünemiyorum ama gelin görün ki böylesi bir açgözlülüğü doyurabilecek bir servet henüz icat edilmedi. En iyisi siz yiyin. Aksırıncaya, tıksırıncaya kadar yiyin. Son ırmak kuruyana, son balık ölene, son ağaç yok olana kadar devam. Yiyin Ormanlar milli servettir, milli servetten yiyin. Milli serveti korumaya çalışan milleti coplarken yiyin, ormanda bir dal kesenin başını keserim diyen atalarımıza rağmen yiyin. Yaş kesen, baş keser, olsun kesin yiyin. Kömür de bitince biz bitince, hayat da bitinceye kadar yiyin. Dünya yanarken her ağaca dünyada kalan son ağaç gibi davranmak yerine, dünyada son bir ağaç bile kalmasın diye yiyin.

Orada Akbelen'de analar ağlamıyormuş sonunda hepimizin anası ağlamayacakmışçasına iyi. Böyle yağma yok ama halk örgütlü bir şekilde direndikçe öyle yağma da yok.” İfadelerine yer verdi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar