Ebu Hanzala lakaplı Halis Bayancuk tahliye edildi

Ebu Hanzala lakaplı Halis Bayancuk tahliye edildi
Ebu Hanzala olarak bilinen Halis Bayancuk, yargılandığı davada "silahlı terör örgütü kurma ve yönetme" suçundan 12 yıl, 6 ay hapisle cezalandırılmıştı. Mahkeme bugün Bayancuk'un tahliye edilmesine karar verdi.

Ebu Hanzala olarak bilinen selefi Tevhid Cemaati’nin lideri Halis Bayancuk, “silahlı terör örgütü kurma veya yönetme” suçundan 12 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırılmıştı. Aynı suçlamadan defalarca tutuklanıp serbest bırakılmasıyla adalet gündeminin en ilginç figürlerinden biri haline gelen selefi Tevhid Cemaati’nin lideri Halis Bayancuk’un hüküm giydiği dosya, Yargıtay’da 28 Aralık 2022 tarihinde görülen duruşmada bozulmuştu.

Son duruşmada ise mahkeme, Ebu Hanzala’nın yargılandığı üç dosyayı birleştirme kararı almıştı. Ebu Hanzala bugün görülen duruşmada tahliye edildi.

"AKP İLE ANLAŞMA YAPTIKLARI İDDİA EDİLDİ"

Geçtiğimiz hafta Gerçek Gündem tarafından paylaşılan haberde; hükümete yakın kaynakların Ebu Hanzala’nın ilk celsede tahliye edilebileceğini düşündüklerini ve Hüda Par'ın, Ebu Hanzala’nın tahliyesi için AKP’ye baskı yaptığı iddia edilmişti.

Bir başka kaynak ise, ‘‘HÜDAPAR, Yargıtay ile çok görüşmeler yaptı öncesinde. AKP’ye destekleri ile beraber bu dosyayı ve buna benzer dosyaları önlerine koydular. Ben Ebu Hanzala’nın anlaşma yaptığını düşünüyorum. Bazı sert söylemler içeren konuşmaların hepsini internetten sildiler, kaldırdılar.’’ demişti.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar