Duvardaki taşı kaldırınca servetle karşılaştı. Kuruşuna dokunmadı. 7 yıllık gizem çözüldü

Duvardaki taşı kaldırınca servetle karşılaştı. Kuruşuna dokunmadı. 7 yıllık gizem çözüldü
Kilisede bakım işi yapan tesisatçı, bir duvara gizlenmiş çeklere ve tomar tomar paraya rastladı. Kuruşuna dokunmadan parayı yetkililere teslim eden tesisatçı, farkında olmadan 7 yıllık gizemi çözmüş oldu.

ABD'de, Kaliforniya’daki Papaz Joel Osteen'in Lakewood Kilisesi’nde, 7 yıl önce cemaat tarafından bildirilen faili meçhul bir hırsızlık olayı oldu.

Tesisatçı tarafından bulunan paralar ise bu olaya ışık tuttu. Kim, neden ve niçin o paraları oraya koymuştu? En önemlisi parayı almak için neden geri dönmediler?

RADYO PROGRAMINDA BÜYÜK İTİRAF

İsmini yalnızca 'Justin' olarak açıklayan tesisatçı, çalıştığı kilisede büyük bir servet buldu. Bu olayın ardından işçilerin yaşadıkları ilginç olayları anlatan bir radyo programına davet edildi. 
Tesisatçı, programda “Bir tuvalet vardı ve oldukça eskimişti. Fayanslar çok kötü görünüyordu. Ben de fayansı biraz kaldırınca duvardan yaklaşık 500 zarf düştü” dedi. Duvardan dökülen para ve çeklere inanamayan tesisatçı, bu duruma yalnızca "Vay be" diyerek tepki verdiğini söyledi.

OLAY 7 YIL ÖNCEYE DAYANIYOR

Tesisatçı tarafından bulunan servetin kaynağı, 2014 yılına kadar uzanıyor. 2014 yılında Kaliforniya'da Lakewood Kilisesi’nde yaşanan bir hırsızlıkta 600 bin dolardan fazla para çalındı. O yıllarda gizemi çözülemeyen hırsızlık olayı için yetkililer, bu olayın geçmişte yaşanan hırsızlık olayı ile bağlantılı olabileceğini düşünüp araştırmaya başladı.

DÜĞÜMÜ TESİSATÇI ÇÖZDÜ

Tesisatçı Justin’in açıklamalarından kısa bir süre sonra Houston Polis Departmanı, tuvalet duvarında bulunan nakit para ve çeklerin, 2014 yılındaki hırsızlıkla bağlantılı göründüğünü resmi olarak açıkladı.

2014 YILINDA NE OLDU?

Mart 2014 tarihinde ABD Kaliforniya'da bir ilçe olan Lakewood, papazın kilisenin kasasından yüz binlerce doların çalındığını duyurmasıyla sarsıldı. Hırsızlık, hafta sonu ayinlerinden sonraki bir pazartesi sabahı anlaşıldı. Polis sözcüsü, bir kilise çalışanının kayıp olduğunu fark edip 200 bin dolar nakit ve 400 bin dolar çek çalındığını bildirdi. Kayıp parayla ilgili verilecek herhangi bir bilgi için 25 bin dolar dolar ödül teklif edilmesine rağmen para bulunamadı.

'DÜNYANIN EN DÜRÜST İNSANI'

Yaşanan bu hırsızlığa dair ciddi bir kanıt bulan tesisatçı Justin, katıldığı programda olayı anlatırken programın sunucusu tarafından 'dünyanın en dürüst insanı' ilan edildi. Güvenlik kamerası olmayan tuvalette servet değerinde para bulması ve oradan tek kuruş dahi almaması ise Justin hakkında olumlu yorumlara sebep oldu.

'ÖDÜL JUSTIN’E VERİLMELİ'

Yaşanan bu olayın ardından birçok kişi, 2014 yılında kaybolan paraları bulan kişiye verilmesi planlanan ödülün Justin’e verilmesi gerektiğini söyledi. Ancak yetkililer olayın üzerinden çok uzun zaman geçtiğini, dolayısıyla Justin’e böyle bir ödül verilemeyeceğini açıkladı.

SORUŞTURMA DEVAM EDİYOR

Paranın neden ve nasıl bu duvarın arkasında olduğu da dahil olmak üzere henüz cevaplanmamış birçok soru olsa da, tesisatçının görünüşte soğuk bir dava haline gelen bu olaya ışık tuttuğu kesin. Henüz soruşturma devam ediyor ve neticelenmiş değil. Ancak Justin’in bu olay karşısında sergilemiş olduğu davranış, iyi ve ahlâklı insanların hâlâ var olduğunu bir kez daha kanıtladı.

(milliyet)

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar