Dünya'ya düşen Rus Kozmonotun son sözlerinin Türkiye'deki radyolardan dinlendiği ortaya çıktı!

Dünya'ya düşen Rus Kozmonotun son sözlerinin Türkiye'deki radyolardan dinlendiği ortaya çıktı!
1967'de uzaydan Dünya'ya düşen ruz kozmonot Vladimir Komarov'un son sözleri tekrardan sosyal medyada gündem oldu. Kozmonotun sözleri Türkiye'de bulunan ABD telsiz radyolarından duyuldu.

1967'de Sovyetler Birliği'nin 50. kuruluş yıldönümü kutlamalarında uzayda trafik bir son yaşandı. Kozmonot Vladimir Komarov, "uzaydan düşen adam" olarak tarihe geçti.

Komarov'un uzay görevi kapsamında Soyuz 1'den Soyuz 2'ye uzay yürüyüşü yapacaktı. Ancak fırlatmadan aylar önce araçta uzay aracında 203 tane yapısal sorun tespit edilmişti. Komarov'un arkadaşı ve yedeği Yuri Gagarin bir sıkıntı olduğunu anlamıştı. Komarov'u her ne kadar ikan etmeye çalışsa da görevden vazgeçiremedi.

rusya-kozmonot.jpg

Soyuz 1 aracı uzaya gönderildi. Ancak aracın güneş panelleri bir türlü açılamadı. Soyuz 2 aracı uzaya gönderilerek Komarov'u kurtarma planları yapılsa da bu durum imkansızdı. Çünkü Soyuz 1'de bulunan sorunların hepsi Soyuz 2 aracında da bulunuyordu. Kozmonotu uzaydan indirmek için çalışmalar başladı. Soyuz 1 aracı ile Komarov uzaydan indirilmeye çalıştı. Ancak başarılı olamadı. Soyuz 1 aracı Komarov ile birlikte Dünya'ya çakıldı.

kozmonot-2.jpg

Komarov sosyal medyada gündeme gelen son sözleri ise o zamanda tartışılmıştı. Sovyet kaynaklarına göre Komarov "Kendimi mükemmel hissediyorum, her şey yolunda" dediği ve daha sonra yer kontrolle iletişim kurarken düştüğü belirtiliyor. Ancak Türkiye'de bulunan ABD telsiz karakolları tarafından kaydedilen seslere göre Komarov "Bu şeytan gemisi! Elimi attığım hiçbir şey düzgün çalışmıyor" diye bağırdı ve öfke çığlıkları atarak öldü.

kozmonot-3.jpg

Komarov'un ölümü, Sovyet uzay programının karanlık bir sayfası olarak tarihe geçti. İddialara göre Komarov'da görevin başarısız olacağını düşünüyordu ve bu yüzden bir vasiyet bıraktı. Arkadaşlarından ve ailesinden tabunun açık bir şekilde olmasını istedi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar