Dünyanın en mutlu ülkesi Finlandiya, mutluluk dersleri vermeye başlayacak

Dünyanın en mutlu ülkesi Finlandiya, mutluluk dersleri vermeye başlayacak
Finlandiya, katılımcıların "içlerindeki Finliyle" bağlantı kurmasını sağlamak için ‘mutluluk ustalık sınıfı’ açıyor.

Dünya Mutluluk Raporu tarafından üst üste 5. kez "dünyanın en mutlu ülkesi" seçilen İskandinav ülkesindeki turizm yetkilileri, mutluluklarıyla yeniden bağlantı kuracaklara yardım etme amacıyla benzersiz bir inzivaya çekilme uygulaması başlattı.

Finlandiya''nın Lakeland Bölgesi’ne seyahat edecek katılımcılar Kuru isimli, tatil köyünde konaklayacak.Konaklama süresince konuklar doğadaki malzemelerle yapılan el sanatları hakkında bilgi edinecek, ormanlarda ve göllerde egzersiz yapacak, "sakinleştirici seslerin ve müziğin" keyfini çıkaracak, "ruh ve bedenleri için yemek" yiyecek ve "kişisel koçları olarak çalışan uzmanlar" sayesinde Fin yaşam tarzını deneyimleyecek.

Business Finland''ın üst düzey yöneticisi Heli Jimenez ustalık sınıfının, katılımcıların mutluluktan yararlanmasını sağlamayı amaçladığını ifade ediyor.

Jimenez, "Sık sık karşılaştığımız bir soru şu: ''Nasıl bu kadar mutlusunuz?’ diye soruyor.

Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Çözümler Ağı''nın her bahar Gallup Dünya Anketi verilerini kullanarak hazırladığı Dünya Mutluluk Raporu''na göre düşük suç oranları, doğal güzelliklerin bolluğu, topluluk ve işbirliğine verilen önem, evrensel sağlık hizmeti ve çok az kişinin yoksulluk içinde yaşamasının Finlandiya ulusunun mutluluğuna katkıda bulunduğu düşünülüyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar