Dünya'nın en mutlu ülkeleri açıklandı! Türkiye kaçıncı sırada

Dünya'nın en mutlu ülkeleri açıklandı! Türkiye kaçıncı sırada
Birleşmiş Milletler’in bu yılki Dünya Mutluluk Raporu açıklandı. Dünyanın en mutlu ülkeleri sıralamasında Filandiya son 6 yılda olduğu gibi zirveyi kimseye bırakmazken, Türkiye ise ilk 100’e bile giremedi.

Toplamda 137 ülkenin değerlendirildiği listede ilk 3 sırayı İskandinav alırken, son sıralamada Afganistan yer aldı. 2022 raporunda 112. sırada bulunan Türkiye, 6 basamak yükselerek 106. sıraya yer aldı.

World Happiness Report raporunda liste değerlendirilirken ülkelerin kişi başına düşen gelir, özgürlük, sağlık ve sosyal yardım imkanları, yolsuzluk karnesi, eğitim ve alım gücü gibi kriterleri baz alınıyor.

Listede Finlandiya 10 üzerinden 7.8 puan alarak zirvede yer alırken, Danimarka 2''inci (7.6), İzlanda 3''üncü (7.5), İsrail 4''üncü (7.4), Hollanda 5''inci (7.43) sırada yer aldı.

Raporda ilk 10''a çoğunlukla İskandinav ve Kuzey Avrupa ülkeleri girerken İsrail''in 4''üncü sıraya yükselmesi dikkat çekti.

 

Dünyanın en büyük 5 ekonomisi ilk 10''a giremedi

Dünyanın en büyük ekonomilerinden Amerika Birleşik Devletleri (ABD) 15''inci, Almanya 16''ıncı, Japonya 47''inci, Çin 64''üncü İngiltere ise 19''uncu sırada yer aldı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar