Dünyada en sık görülen kanser türü

Dünyada en sık görülen kanser türü
Dünya genelinde en yaygın görülen kanser türü, Düzce Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Deri ve Zührevi Hastalıklar Anabilim Dalı'ndan Dr. Yunus Özcan tarafından vurgulandı.

Dr. Öğretim Üyesi Özcan, deri kanserinin çoğunlukla deneyimli bir cilt doktoru tarafından kolayca tanınabilecek bir tür olduğunu belirterek, hastalığın teşhis ve korunma yöntemleri üzerine önemli bilgiler paylaştı.

Deri kanserinin dünya genelinde en yaygın olanı olduğuna dikkat çeken Dr. Özcan, bu tür kanserlerin istatistiklere yeterince yansımamasının sebeplerinden birinin, çeşitli türlerinin bulunması ve bazılarının iç organlara yayılmaması olduğunu belirtti. Ancak, erken yaşta ölümcül olabilen melanom gibi deri kanseri türlerinin de varlığına işaret etti. Dr. Özcan, bu kanser türlerinin genellikle deri muayenesi ile kolayca teşhis edilebileceğini vurgulayarak doktor kontrolünün önemini vurguladı.

Güneşin ultraviyole ışınlarının deri kanserine neden olduğunu ifade eden Dr. Yunus Özcan, solaryum kullanımının da riskli olduğunu belirtti. Açık tenli ve kolayca yanabilen bireylerin bu ışınlardan daha fazla etkilendiğini söyleyen Özcan, ultraviyole ışınların deride birikici etkilerinin yaşla birlikte deri kanseri riskini artırdığını belirtti. Ayrıca, deri kanseri geçmişi veya diğer kanser türlerine sahip olanlarda ikincil deri kanserlerinin gelişme olasılığının yüksek olduğunu ifade etti.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar