Dünyada en çok altın rezervi bulunan ülkeler!

Dünyada en çok altın rezervi bulunan ülkeler!
Dünyada altın fiyatı son dönemde iyice yükselmesine karşın talep azalmıyor. Dünya Altın Konseyi’nin (WGC) raporuna göre, ABD, Almanya, IMF, İtalya ve Fransa ilk beş sırada gelirken Türkiye 18 sırada yer aldı.

Dünya Altın Konseyi’nin (WGC) raporuna göre, merkez bankalarının alımları ve altın destekli borsa yatırım fonlarının (ETF) etkisiyle küresel altın talebi bu yılın ilk yarısında yüzde 8 artarak 2016’dan sonraki en yüksek seviyesine çıktı.

Bu dönemde 2 bin 182 ton altın talebinde bulunuldu. Merkez bankaları, bu dönemde 374 ton alım yaparak son 19 yılın rekorunu kırdı. Söz konusu artışta gelişmekte olan ülkelerin merkez bankalarının alımları etkili oldu. TCMB ise altın rezervlerine yılın ilk yarısında net 60,6 ton ekledi. Büyük merkez bankaları söz konusu olduğunda rezervlerinde altın bulunan ülkeler ve kurumlar arasında ABD, Almanya, IMF, İtalya ve Fransa ilk beş sırada geliyor. ABD, 8 bin 133 tonla bu alanda en yüksek rezerve sahip ülke. Ons olarak bakıldığında yüzde 76 payla yine en ön sırada yer alıyor. Oran olarak onu Almanya ve ardından da Hollanda, İtalya ve Portekiz izliyor. Türkiye ise 320,3 ton ile bu listede 18’inci sırada yer alıyor. Ons olarak değerlendirildiğinde TC Merkez Bankası net altınlarının toplam rezervdeki payı yüzde 16 oldu.

rezerv.jpg

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar