Sigara tiryakilerine kötü haber: Satın almayı engelleyecekler!

Sigara tiryakilerine kötü haber: Satın almayı engelleyecekler!
Yeni Zelanda yasa koruyucuları, dünyada bir ilk olan yasayı yürürlüğe koymaya hazır. Yeni yasada, sigara şirketlerinin hâkimiyetini kırma sözü vererek, gelecek neslin yasal olarak sigara satın alması engellenecek.

Yeni Zelanda yasa koruyucuları, sigara şirketlerinin hâkimiyetini kırma sözü vererek, gelecek neslin yasal olarak sigara satın alınmasını engelleyecek. Parlamentoda tartışılan yeni önlemler dünyada bir ilk olarak kabul ediliyor. Salı günü hükümet, gençlerin yasal olarak sigara satın alamamaları için sürekli artan bir satın alma yaşı getirerek, dumansız bir nesil yaratmaya çalışacak.

Değişen sigara içme yaşının yanı sıra, sigaralardaki nikotin önemli ölçüde azaltılacak ve tütün ürünleri köşe dükkânları ile süpermarketler yerine yalnızca özel tütün mağazalarında satılacak.

Tasarı metninde şu ifadelere yer verildi:

“On yıllardır tütün şirketlerinin ölümcül ürünlerini giderek daha fazla bağımlılık yaparak pazar paylarını korumalarına izin verdik. Bu iğrenç ve tuhaf. Bu ülkede bir sandviç satışının güvenliği konusunda sigaradan daha fazla düzenlememiz var. Bu tasarıyı getirirken önceliğimiz değerli olanı, halkımızı, ailelerimizi ve toplumumuzu korumaktır." 

Yasanın 2023''te yürürlüğe girmesi bekleniyor.

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar