Dünyada 9 milyondan fazla kişi botoks yaptırdı

Dünyada 9 milyondan fazla kişi botoks yaptırdı
Estetik operasyonlara olan ilgi, sadece kadınlar arasında değil, giderek artan bir şekilde erkekleri de etkisi altına alıyor.

Uluslararası Estetik Plastik Cerrahi Derneği (ISAPS) tarafından paylaşılan verilere göre, dünya genelinde gerçekleştirilen 9 milyondan fazla botoks uygulamasının yüzde 16'sını erkekler oluşturdu.

Dermatoloji Uzmanı Dr. Eda Yıldırım, ISAPS tarafından sunulan son verilere dikkat çekerek, dünya genelinde gerçekleştirilen 9 milyondan fazla estetik prosedürün yüzde 16'sinin erkekler tarafından tercih edildiğini belirtti. Cerrahi olmayan estetik işlemlerde ise yüzde 26,1'lik bir artış gözlendi.

Botoksun hala estetik uygulamalardaki lider konumunu koruduğunu vurgulayan Dr. Yıldırım, "Dünya çapında yapılan 9 milyon botoks prosedürü, özellikle erkeklerin estetik uygulamalara olan ilgisinde önemli bir artış olduğunu gösteriyor" ifadelerini kullandı.

35-50 yaş aralığındaki bireylerin botoksu en çok tercih eden grup olduğunu belirten Dr. Yıldırım, ancak genç Y ve Z kuşağında da kırışıklıkları önlemek amacıyla botoks kullanımında artış gözlendiğini kaydetti.

Hyaluronik asit dolgu enjeksiyonlarının ise ikinci sırada popüler olduğunu dile getiren Dr. Yıldırım, enjeksiyonların yüzde 86,8'inin kadınlara, yüzde 13,2'sinin ise erkeklere uygulandığını belirterek, "Bu trend erkeklerin de kişisel bakım ve görünüm konularına önem verdiğini gösteriyor. Estetik uygulamalara olan bu evrensel ilgi, güzellik ve bakım endüstrisindeki değişen toplumsal normları yansıtıyor" açıklamasında bulundu.

Dr. Yıldırım, erkeklere uygulanan estetik işlemlerde dikkat edilmesi gereken noktalara vurgu yaparak, "Erkeklere yapılan yanlış uygulamalar, istenmeyen sonuçlara ve kadınsı bir görüntüye sebep olabilir. Özellikle kaş çatma çizgisi, kaz ayakları ve elmacık bölgesinde yapılan hatalı enjeksiyonlar, yüz ifadesini olumsuz etkileyebilir. Kas yapısına uygun olmayan uygulamalardan kaçınmak gerekiyor" uyarısında bulundu.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar